Barça

La ressaca més dolça

Pòquer. El Barça celebra la Champions i els altres tres títols del curs en una recepció institucional a la Generalitat i a l’ajuntament de Barcelona i davant 2.300 aficionats culers

Cares de cansament. Ulleres de sol com a protecció per no mostrar les poques hores de son després d’una celebració merescuda. Però somriures, molts somriures, i ganes de donar les gràcies a l’afició i cridar ben fort que Europa és seva. El Barça va tornar ahir a casa després de fer història a San Mamés guanyant la Champions i certificant el pòquer de títols. 2.300 persones esperaven a la plaça Sant Jaume per veure les seves heroïnes i els quatre títols. Perquè sí, no només va aparèixer la Champions, també la lliga, la copa i la supercopa.

Les campiones van ser rebudes pel president en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès, i, seguidament, per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. Va ser l’hora dels discursos. El president del Barça, Joan Laporta, va ser dels primers a prendre la paraula. “Aquestes jugadores també mostren generositat. Mentre fan història, deixen que les acompanyem. Vull agrair tot el que estan fent pel club”, va afirmar el màxim mandatari blaugrana. Després, la capitana i una de les protagonistes de la final, Alèxia Putellas. “Hem fet història. És un plaer ser la capitana d’aquest equip, amb unes jugadores magnífiques”, deia afònica, però feliç. I, finalment, Jonatan Giráldez. El tècnic marxa després d’haver aconseguit un fet insòlit. “És molt difícil el que hem fet. No ha estat una temporada fàcil. Gràcies, president, per la confiança. He estat feliç a Barcelona. Soc gallec, i orgullós de ser-ho, però una gran part de mi és catalana”, va dir.

Sentiment culer

Més enllà dels actes protocol·laris, el que volia l’afició era veure les jugadores al balcó. Hi van anar sortint en grups. Alèxia, Aitana, Mapi, Rolfö i Ona van ser algunes de les més ovacionades. També Mariona, a qui l’afició va demanar que es quedés. També ho van provar amb Giráldez. Una altra que marxa és Sandra Paños, de qui el públic també va corejar el nom. “Són els meus últims dies aquí i estic molt orgullosa de formar part del millor club del món. L’etapa ha acabat, però seré una culer més i us seguiré sempre”, va dir la portera, a qui Giráldez també va dedicar unes paraules. “No ha estat un any fàcil per a tu, però la teva professionalitat té molt valor”, va dir el tècnic, que també va esmentar Oshoala.

Paños, una veterana i emblema de l’equip, ha passat el relleu a Cata Coll. La balear era una de les més animades, així com Clàudia Pina. La de Montcada i Reixac va entonar el clàssic “Boti, boti, boti, madridista qui no boti”. Salma i Vicky, les germanes, també van animar la gent amb cançons, mentre que les angleses regalaven paraules en català i Patri recordava les teories que es generen a les xarxes socials. De la teoria del dos, a la teoria del tres. I ahir ja es començava a cuinar la del quatre. Sigui com sigui, les promeses d’aquestes jugadores cal prendre-les seriosament. A Torí van dir que hi tornarien. Fa un any, celebrant la Champions, van prometre tornar-hi el curs següent i ahir ho celebraven de nou. El futur ja arribarà. Ara toca gaudir i encara falta un últim adeu a casa el dia 9.

LES REACCIONS DE LA CELEBRACIÓ DE LA TERCERA CHAMPIONS LEAGUE

És un plaer ser la capitana d’aquest equip. Ja la tornem a tenir aquí. La tercera és aquí
Alèxia Putellas
JUGADORA DEL BARÇA
Són els meus últims dies i estic molt orgullosa de formar part del millor club del món
Sandra Paños
JUGADORA BARÇA
Aquest equip romandrà en la història. És molt difícil aconseguir això
Jonatan Giráldez
ENTRENADOR DEL BARÇA
Continuarem treballant perquè pugueu gaudir de més Champions. Us ho mereixeu
Joan Laporta
PRESIDENT DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)