Barça

Joan Laporta, exculpat del cas Negreira

Barça. L’Audiència conclou que els pagaments fets entre el 2008 i el 2010 a l’exvicepresident del CTA, durant el primer mandat de Laporta, han prescrit

Un altre revés per al jutge instructor del cas Negreira, Joaquín Aguirre. L’Audiència de Barcelona ha exculpat el president del Barça, Joan Laporta, del cas Negreira. L’Audiència conclou que els pagaments a Enríquez Negreira fets entre el 2008 i el 2010, durant el primer mandat de Laporta, han prescrit. El president i la junta del primer mandat, per tant, queden exonerats de responsabilitat penal.

En una interlocutòria, a la qual ha tingut accés Efe, la secció 21a de l’Audiència de Barcelona estima el recurs presentat per Laporta i revoca la decisió del jutge instructor d’investigar-lo pels pagaments del Barça a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres durant el seu mandat anterior. La interlocutòria arriba dies després que quedés revocada també la decisió de l’instructor d’imputar un delicte de suborn al Barça, perquè Enríquez Negreira no té un càrrec públic. Les últimes resolucions dictades per l’Audiència donen força al club i al president Laporta en el camí llarg i feixuc de defensar la innocència de l’entitat davant unes greus acusacions que des de Madrid s’han utilitzat sempre per desprestigiar i devaluar l’època daurada del Barça en l’última dècada, en què va ser el dominador del futbol a tots els nivells.

Paral·lelament a la bona notícia rebuda per Laporta, la interlocutòria de la secció 21 del tribunal ha desestimat el recurs d’apel·lació que va interposar Sandro Rosell, president blaugrana entre el 2010 i el 2014. L’Audiència ha descartat que la causa hagi prescrit per a ell, ja que en el seu cas el termini és de 10 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)