Barça

Gavi, a tota màquina

Sis mesos i mig després de lesionar-se de gravetat al genoll contra Geòrgia, Gavi està absolutament centrat en el seu retorn

Hansi Flick va quedar entusiasmat amb l’actitud del jugador en aquesta fase de recuperació i el club ha filtrat imatges reconfortants

Falten només vuit dies per a l’inici de l’Eurocopa d’Alemanya, però a Pablo Martín Páez Gavira aquest tren se li va escapar fa mesos, quan el 19 de novembre, al José Zorrilla de Valladolid, el genoll del futbolista del Barça va dir prou. En aquell fatídic partit contra Geòrgia, classificatori per a l’Eurocopa, Gavi es va trencar el lligament encreuat del genoll dret, una lesió amb afectació també al menisc extern. D’allò han passat ja sis mesos i mig, i a dia 6 de juny Gavi està totalment centrat en una única cosa: el retorn. Està cada dia més a prop. La seva evolució és molt bona.

El Barça va publicar ahir un vídeo a les seves xarxes socials on es pot veure Gavi treballant a màxima intensitat a les instal·lacions de la ciutat esportiva, fent exercicis al gimnàs d’alta càrrega física per enfortir la musculatura de la zona afectada. La recuperació està anant molt bé, millor fins i tot del previst en un inici, però ja se sap també que amb aquest tipus de lesions cal ser prudents. Positivisme sense presses. Aquest és el lema. Però també és cert que l’actitud de Gavi contagia d’optimisme qualsevol. El seu caràcter el fa únic, i la intensitat i la passió que transmet dins el camp és la mateixa actitud amb què s’ha pres aquest treball de recuperació des del primer dia. Hansi Flick va quedar enamorat del compromís de Gavi en el primer contacte que van tenir tots dos fa uns dies a la ciutat esportiva. Flick també va coincidir a les instal·lacions blaugrana amb altres lesionats, com Frenkie de Jong i Alejandro Balde, però en el cas concret de Gavi va quedar fascinat amb el seu positivisme i la seva actitud envers el treball. És la disciplina i el gen lluitador que Flick va imposar al Bayern i que intentarà instaurà ara al Barça. Gavi això ja ho porta incorporat de sèrie i està destinat a ser una figura important en els plans de Flick quan torni a estar disponible.

Aquesta última temporada 2023/24, el de Los Palacios només va poder disputar un total de 15 partits amb la samarreta blaugrana (12 en la lliga i 3 en la Champions League). Xavi i el Barça l’han trobat a faltar. Ni el jugador ni Flick posen data al seu retorn, però Hansi ja sap que l’alta de Gavi serà el gran fitxatge de la temporada 2024/25. Les previsions són, si tot va bé, que el migcampista culer s’incorpori als entrenaments amb els companys al mes d’agost, i s’espera que torni a jugar cap al mes d’octubre. El president Joan Laporta ja va advertir dimarts que aquest estiu el club no pretén fer grans operacions de mercat, només les estrictament necessàries, concretament va dir que no hi hauria cap gran venda ni cap gran fitxatge, i en aquest escenari de mínims, el retorn de Gavi serà el millor reforç.

Gavi: esperit Flick

El perfil de Gavi encaixa bé en la idea futbolística de Flick de pressionar molt a dalt. El futbol de Flick és intensitat, i les virtuts de Gavi encaixen en la posició de volant dins el sistema 4-2-3-1 que sempre ha usat Flick. També encaixaria en el doble pivot, tot i que en aquesta posició Flick sap que veuria minvada una de les seves grans virtuts com és l’arribada a l’àrea rival.

Xavi Hernández sempre ha descrit Gavi com “un cor amb potes”. La seva passió i el seu temperament, sense renunciar mai a cap pilota dividida, el converteixen en un tresor per a qualsevol entrenador, i tot fa pensar que acabarà sent una figura important també per a Flick, encara que el jugador parteixi amb el clar desavantatge de perdre’s la pretemporada i l’inici de temporada i vagi a remolc, quant a ritme de competició, respecte dels seus companys d’equip en l’objectiu per ser amo d’una posició en l’onze inicial. Les bones sensacions que té el futbolista en el moment actual de la seva fase de recuperació és la millor notícia per a Hansi Flick.

Com a curiositat, Gavi tindrà aquesta pròxima temporada l’oportunitat de tornar a trepitjar el José Zorrilla, l’estadi de l’infortuni de la seva lesió. L’ascens confirmat del Valladolid a primera divisió ho fa possible. Tot dependrà del calendari, de quina jornada quedi establert el Valladolid-Barça i de quina acabi sent la data del retorn de Gavi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.