Barça

Comiats, retorn de Mapi i victòria (5-1)

La nit al Johan Cruyff no era una qualsevol. El partit i el resultat poc importaven –victòria per 5-1 contra el Betis–, ja que aquest equip ha guanyat tot el que havia de guanyar aquesta temporada. La nit d’avui anava més enllà del futbol. Era també una nit emocional per acomiadar a Jonatan Giráldez, Sandra Paños i Mariona Caldentey. Tres persones que han estat les grans protagonistes de la jornada. Abans del xiulet, els seus noms ja eren corejats per tota la graderia (5.162 espectadors).

Centrant-nos en el futbol, però, el Barça ha tornat a ser amo i senyor d’un partit que significava el darrer de la temporada a casa. El setge a la porteria de Vizoso ha estat constant. De fet, la portera verd-i-blanca ha desesperat a les blaugrana. I és que ha tret xuts de Pina (7’), Marta (8’), Patri (10’) i Mariona (15’). També ho ha provat Brugts amb un xut que ha desviat lleugerament una defensora visitant (20’). Tot això ha estat el preludi del gol de Clàudia Pina, fruit d’una centrada que s’ha enverinat, ha tocat al pal i ha entrat (26’). Abans del descans, dos gols més. Un a cada banda. Un penal comès sobre Marta ha fet despertat tot el Johan, que ràpidament ha pensat en l’especialista des dels onze metres: Mariona Caldentey. La balear, que venia de fallar amb la selecció espanyola, no ha perdonat i ha fet el 2-0 (44’). Un últim petó a l’escut davant l’afició, que l’ha ovacionat. L’alegria, però, ha durat poc. Només servir des del mig del camp, Julia ha guanyat l’esquena a la defensa en una passada en llarg i ha fet el 2-1, evitant que Paños pogués mantenir la porteria a zero (45’).

En la represa, Vizosa ha continuat negant el gol a les jugadores del Barça, traient rematades de Pina (46’) i Graham (60’). També Mariona ha buscat el seu doblet amb un xut massa creuat (58’). Ara bé, la gran notícia del segon temps ha estat el retorn de Mapi León. La central no jugava des del 22 de novembre a camp de l’Eintracht de Frankfurt. Després, una lesió al menisc la va deixar fora de combat la resta del curs. Avui, però, Mapi i el futbol han tornat a somriure i ella s’ha endut les millors de les ovacions d’una afició que l’ha trobat a faltar. Les emocions, però, tot just acabaven de començar. I és que poc després d’un remat al travesser de Salma (65’), ha arribat el moment de la substitució de Sandra Paños, que s’ha anat abraçant amb diverses companyes en el seu camí cap a la línia lateral, on l’esperava Gemma Font. Ovació de gala per a una portera de llegenda. Poc després, el torn de Mariona. Una altra càlida ovació per a una futbolista que ha viscut el creixement del Barça al llarg d’una dècada prodigiosa i que l’equip trobarà molt a faltar. Per acabar de rematar la festa, tres gols. Un de Graham Hansen (75’) i un doblet de Salma Paralluelo: un després de driblar la portera (88’) i l’altre a la sortida d’un córner (90’+1). L’aragonesa empata amb Graham al capdavant del pitxitxi: 20 gols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)