Barça

Giráldez: “Amb el pas dels dies, recordaré amb nostàlgia aquesta vivència”

L’entrenador del Barça, Jonatan Giráldez, ha viscut l’últim partit a casa abans de marxar als Estats Units. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

Com ser recordat?

“Hi ha moltes coses que he viscut al llarg dels últims anys. Com a entrenador, i per la manera de ser, soc una persona competitiva i autoexigent i això és clau pel creixement de l’equip. Si millores la versió, tindràs més opcions de créixer com a equip. M’agradaria que se’m recordés com una persona treballadora, que estima la professió, que li encanta el que fa i que té aquest punt de competitivitat que és clau en l’alt rendiment”.

Paper de la família

“Han estat clau. Són moltes hores de dedicació i dies fora de casa. Tenir la família a Galícia fa que sigui més complicat continuar endavant, però es fa amb fortalesa, predisposició i ganes de fer les coses bé. Això va com va i necessites estar moltes hores fora de casa. Són una peça fonamental, però veient els últims anys i el rendiment, tot val la pena”.

Com recordaràs tu el Barça?

“La sinergia que tenim i el que hem creat és molt fort. El canvi social ha estat impactant. Puc dir orgullós que he aportat en aquest canvi des de la federació, amb campanyes impecables, i després al Barça. Recordo la primera final del 2019 i la diferència que hi havia, era bestial. Et diria que tot això s’ha aconseguit amb l’ajuda de l’afició i l’aposta del club. S’ha fet una feina impecable”.

Què li passa pel cap ara que es veu el final?

“Tinc el cap molt dur i intento que certes coses no entrin perquè no m’agraden els comiats. Ara són moments de felicitat. Quan decideixes canviar i veus el balanç d’una temporada perfecta, vull que sigui un dia feliç i no trist. Segurament, amb el pas dels dies, quan estigui fora i amb la família a casa, recordaré amb nostàlgia aquesta vivència al Barça. Encara no soc conscient, però el que hem aconseguit és històric i espero que l’aposta segueixi pel camí que hem estat fent. Amb el pas de les setmanes, els mesos i els anys, m’adonaré de tot el que hem aconseguit. Ara estic molt orgullós”.

Temporada vinent i el substitut

“El més difícil és guanyar cada temporada i tenir constància a nivell de rendiment. Fins ara, hem demostrat que hem anat millorant. Hem tingut canvis, baixes i l’equip ha continuat treballant i insistint en la idea col·lectiva per afrontar els partits des de la victòria. L’aposta continua sent la mateixa. Pel que veig als entrenaments, l’ambició està intacta i cal seguir amb aquesta idea. Segur que continuaran així”.

“Confiança. S’ha de creure. Quan vaig començar, jo era un desconegut i al final han sortit les coses bé. Cal fer el mateix amb la decisió del club. Tot el que es pren està encaminat en una direcció, que és aportar el màxim per ajudar a la secció. Tothom creu en l’aposta. El club quedarà en bones mans”.

Per què marxa com un millor entrenador?

“Perquè elles són les protagonistes i treballem per elles. Hem vist un procés de lesions, canvis de posició i d’estructura que m’han fet donar moltes voltes al cap. Aquesta temporada tenim un exemple que és la lesió de Mapi. L’evolució que et porta el joc en funció de la disponibilitat de les jugadores m’ha exigit molt tàcticament. També la convivència i la gestió del grup. És un màster”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.