Barça

Pep: “Entrenar el Barça és una porta que està tancada”

Barça. Pep Guardiola, que acaba contracte amb el City el 2025, continua ferm en la seva posició de no tornar al club dels seus amors i desitja tota la sort del món a Hansi Flick

És àmpliament sabut pel barcelonisme que a Joan Laporta li agradaria mirar avui cap a la banqueta del Barça i tornar-hi a veure un rostre estimat com el de Pep Guardiola. El desig humit del president és compartit per molts culers que encara avui recorden amb nostàlgia aquella època gloriosa viscuda entre el 2008 i el 2012, però també és àmpliament sabut que el gran implicat ja no comparteix aquest somni. Per a Guardiola el Barça ja és una pantalla superada. Ho ha dit en més d’una ocasió i en les últimes hores ha insistit en aquest missatge. Quan tanqui l’etapa a Manchester (acaba contracte amb el City el 2025), Barcelona no serà el seu destí. “Tornar a entrenar el Barça és una porta que està tancada.” “És una de les banquetes més complicades que hi ha i ja som grans per a aquestes coses.” Ho va dir ahir a l’Empordà Golf Club, la seu del torneig solidari Legends Trophy, que apadrina ell mateix i que recull fons per a la Fundació Guardiola Sala, i en què participen figures de la talla de Gabriel Batistuta, Txiki Begiristain, Ronald de Boer, Ruud Gullit, Michel Platini i Bernd Schuster, entre altres.

Després de guanyar la seva quarta Premier consecutiva i després de volar fins als Estats Units per veure en directe les finals de l’NBA entre els Dallas Mavericks i els Boston Celtics, Guardiola ha fet ara una parada tècnica a Catalunya. En terres empordaneses també va parlar del nou entrenador blaugrana. Avala Hansi Flick i li desitja tota la sort del món en el seu nou projecte al Barça: “Li desitjo el millor. Que l’ajudin i sobretot que li donin temps.” “Té una experiència increïble d’una banqueta com la del Bayern, però ara al Barça tot serà nou per a ell i necessitarà aquest temps. Necessitarà suport total”. “Ens hem vist un parell de vegades a Manchester. El que va aconseguir al Bayern va ser brutal, ho va guanyar tot, però necessitarà que l’ajudin des de dins. A poc a poc”, entén.

Pel que fa a la convulsa sortida de Xavi, Guardiola ha volgut apartar el seu nom de la polèmica: “El que hagi pogut passar amb Xavi no és cosa meva. Jo no he fet les comparacions. No soc sospitós en aquest sentit.” I va recordar que fa més de deu anys que és fora del club.

També va parlar del Girona. Li agradaria un City-Girona en la Champions: “M’agradaria trobar-me’ls en semifinals o quarts. Hi tinc molts amics. També hi tinc el meu germà. És extraordinari veure’ls jugar. Se’ls ha de felicitar perquè té molt mèrit fer el que han fet”, diu.

SOBRE HANSI FLICK

Flick ho va guanyar tot amb el Bayern, però aquí al Barça necessitarà que l’ajudin des de dins i sobretot temps
Pep Guardiola
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)