Barça

Els joves tornen a fer el pas

Pretemporada. Pau Víctor, MVP del partit; Ander Astralaga, amb dues aturades en la tanda, i Toni Fernández, autor del gol decisiu, van ser les grans sensacions en la victòria contra el City

Els joves són, ara mateix, el tresor més preuat que té el Barça. Porten l’ADN del club dins seu, i quan se’ls crida per disputar minuts amb el primer equip no només omplen l’expedient, sinó que es converteixen en els grans protagonistes per les seves excel·lents actuacions, que no deixen a ningú indiferent. Molts d’ells no arriben a la majoria d’edat, però estiren el carro com si portessin anys competint al més alt nivell. Res els espanta ni els atura. Dia rere dia demostren la seva vàlua i aprofiten com ningú les oportunitats que els donen per guanyar-se un lloc a l’equip orientat per Hansi Flick, que només d’aterrar ja es va sorprendre del talent que hi ha procedent de la Masia.

El calendari atapeït d’aquest estiu, amb la disputa de la copa Amèrica, l’Eurocopa i els Jocs Olímpics, a més de les lesions de Gavi, Pedri, De Jong, Araujo i Ansu Fati, ha obligat l’entrenador blaugrana a buscar solucions i recórrer al planter. Flick s’ha emportat a la gira nord-americana 31 futbolistes, dels quals més de la meitat tenen fitxa del filial. Protagonisme, doncs, dels joves en aquesta pretemporada pel gran nombre de jugadors que estan en dinàmica del primer equip, i protagonisme d’ells també a la gespa. En el primer test d’exigència de l’era de Flick contra el Manchester City, van ser ells els que van fer el pas. Jugadors com Pau Víctor, MVP del partit; Toni Fernández, que amb sang freda va marcar el penal decisiu, o Ander Astralaga, clau per segellar la victòria en la tanda de penals, van destacar sobre la resta.

Un dels que més van brillar va ser Pau Víctor, que es va estrenar com a golejador en el seu primer duel com a membre de la primera plantilla del Barça. El futbolista de 22 anys, que ha arribat al Camp Nou procedent del Girona amb un contracte fins al 2029, té entre cella i cella un objectiu molt clar. “Vull quedar-me aquí, no penso en cap altra cosa. He estat treballant tota la vida per això. Seria un somni”, va dir després del partit el santcugatenc, que amb un somriure d’orella a orella, també va mostrar-se molt content per la seva actuació. “Em sento molt feliç. És un orgull marcar amb aquest equip, és un record que m’emportaré per sempre i espero fer-ne molts més.”

També esplèndids van ser Ander Astralaga, amb dues aturades en els dos primers llançaments del City en la tanda de penals, i Toni Fernández, que amb només 16 anys va oferir tota una gran exhibició davant més de 63.000 espectadors. Duel amb molta personalitat del davanter vallesà, que va posar la cirereta al pastís amb el gol del triomf en la tanda.

Altres noms propis que ens va deixar aquest partit van ser Pablo Torre, autor del segon gol, i Marc Bernal, que va ocupar la posició de pivot defensiu fent parella amb un gran Marc Casadó, i a qui el tècnic del conjunt citizen, Pep Guardiola, va voler dedicar unes paraules d’elogi. “Marc Bernal m’ha semblat extraordinari, com controla i com juga. Però tots m’han semblat increïbles, fan les coses molt bé, saben quan han de córrer, quan han de pressionar i quan s’han d’anticipar. Els desitjo tot el millor”, va afirmar el de Santpedor, rendit al Barça de Flick.

Els blaugrana van vèncer i van convèncer contra tot un Manchester City, i amb un equip farcit de jugadors del planter. En definitiva, Flick pot respirar tranquil. El talent el té a casa.

LES REACCIONS

Estic molt orgullós dels jugadors joves. Hem competit, i hem defensat i atacat com un equip
Hansi Flick
entrenador del barça
Vull quedar-me al Barça, no penso en cap altra cosa. He estat treballant tota la vida per això
Pau Víctor
jugador del barça
Marc Bernal m’ha semblat extraordinari, com controla i com juga
Pep Guardiola
tècnic del manchester city

Vitor Roque, la cara negativa

L’actuació dels joves futbolistes blaugrana en l’estrena de la gira nord-americana contra el Manchester City va contrastar amb la de Vitor Roque, que va oferir un rendiment molt pobre. El brasiler, situat a l’extrem esquerre, no es va sentir gens còmode, ni sense pilota ni amb pilota. Molt erràtic i imprecís en controls, contactes i passades, també va prendre poques decisions encertades. A més, Roque va acabar amb molèsties al turmell dret. En la segona part, se’l va veure a la banqueta amb gel a la zona. Caldrà veure com evoluciona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)