Clàssic d’estiu, clàssic guanyat

El més llarg. Una tempesta elèctrica interromp durant més d’una hora un partit en què el Barça torna a presumir del jovent i supera el Madrid per quart cop a Amèrica

R. Madrid 1 Barça 2

REAL MADRID:Courtois, Lucas, Militao (Joan Martínez, 57’), Rüdiger (Jacobo Ramón, 67’), Fran García (Obrador, 67’), Mario Martín, Modric, Ceballos (Lorenzo Aguado, 76’), Arda Güler, Brahim (Vinícius, 57’) i Endrick (Nico Paz, 67’).BARÇA:Ter Stegen (Iñaki Peña, 64’), Àlex Valle (Héctor Fort, 64’), Christensen (Sergi Domínguez, 46’), Iñigo (Mika Faye, 64’), Balde (Gerard Martín, 46’), Bernal (Gündogan, 76’), Casadó (Noah Darvich, 76’), Unai Hernández (Quim Junyent, 46’), Pablo Torre (Guille Fernández, 64’), Pau Víctor (Raphinha, 64’) i Lewandowski (Vitor Roque, 76’).GOLS:0-1 (41’) Pau Víctor. 0-2 (54’) Pau Víctor. 1-2 (82’) Nico Paz.ÀRBITRE:Armando Villareal.T.G.:Bernal (67’), Mario Martín (76’), Jacobo (90’) i Héctor Fort (91’).

Una tempesta elèctrica havia fet endarrerir el començament del Barça-Manchester City i va amenaçar de debò el clàssic. Aquesta vegada, ja s’havia començat (12 minuts), però es va interrompre durant més d’una hora, i el ruixat al MetLife Stadium va fer témer l’ajornament. Però superada la tempesta, el partit es va reprendre i el Barça, com en els tres anteriors clàssics d’estiu a Amèrica, va guanyar i va reforçar el paper destacat dels joves blaugrana, amb Pau Víctor en primer pla.

Flick va tornar a alinear molts joves, sobretot al mig del camp, i el rendiment va ser òptim. Pau Víctor ja havia avisat abans de l’aturada, amb un bon cop de cap, i, després d’un gol anul·lat per fora de joc a Arda Güler (24’), va marcar el 0-1. Àlex Valle, lateral esquerrà que Flick està situant a l’altre costat, va fer una gran centrada des de la dreta, Lewandowski va estirat el peu i el seu intent de rematada es va convertir en assistència cap al vallesà, que va marcar de cap. L’exjugador del Girona va tenir una altra ocasió –un bon xut amb l’esquerra que Courtois va treure (51’)– abans de marcar el 0-2. Va ser en una altra centrada de Valle, amb l’exterior, que Pau Víctor va caçar des de dins l’àrea petita (54’).

El Madrid es va intentar estirar amb l’entrada de Vinícius. Mika Faye va evitar el xut del brasiler després d’una incorporació potent de Jacobo Ramón (71’). En l’últim quart d’hora, Flick va fer entrar Vitor Roque –de davanter centre, per Lewandowski– i Gündogan, per Bernal, que va completar una altra actuació convincent al mig.

El Barça va badar molt en un córner i Nico Paz, tot sol davant d’Iñaki Peña, va marcar l’1-2 de cap (82’). Amb el partit trencat, els blancs van buscar l’empat i fins i tot Courtois va pujar a intentar rematar una falta, però el Barça va resistir bé.