Barça

Sense continuïtat

Dels sis fitxatges que va fer el Barça l’estiu passat, només Iñigo Martínez té ara mateix números de continuar de culer

Oriol Romeu i João Félix ja han trobat destí: el Girona i el Chelsea; Gündogan també: torna al City; Vitor Roque s’acosta al Betis, i Cancelo espera

No li va acabar de funcionar, el mercat de fitxatges de l’estiu passat, al Barça. La mostra s’ha fet palesa ara, un any després: i és que pràcticament tots els futbolistes que van aterrar no continuaran de blaugrana. Oriol Romeu i João Félix ja han trobat destí: jugaran aquest curs en el Girona i el Chelsea, respectivament –el català ja va jugar el primer partit de lliga amb el conjunt blanc-i-vermell i el lusità va ser presentat ahir procedent de l’Atlético, que l’ha venut per 50 milions d’euros–; també Ilkay Gündogan, que tornarà al Manchester City; com Vitor Roque –que va acabar arribant en el mercat d’hivern–, que no compta, i s’entreveu en el Betis; João Cancelo vol continuar, però espera esdeveniments, enrolat, precisament a la disciplina del Manchester City, l’entitat a la qual pertany; i, finalment, Iñigo Martínez, que sembla que sí, que és l’únic que té garantida la plaça en l’equip dirigit per Hansi Flick.

La inversió, a excepció de Vitor Roque –30 milions–, no va ser gran. Oriol Romeu va ser fitxat per uns 4 milions d’euros; Gündogan i Iñigo Martínez van arribar com a agent lliures, i els Joãos, cedits, però la realitat és que cap d’ells va aconseguir oferir un rendiment convincent la temporada passada. Segurament Gündogan, el màxim assistent i el futbolista més utilitzat, és el que millor va estar dels nouvinguts; no obstant això, el context no el va acompanyar i no va abastar, amb continuïtat, la seva millor versió. El fitxatge de Dani Olmo, que li podria treure protagonisme, que el Barça vegi bé la seva marxa per alliberar massa salarial (percep 10 milions nets) –el club li dona la carta de llibertat– i que el seu destí sigui el Manchester City amb Pep Guardiola, l’han empès a posar rumb de nou a Anglaterra. Ahir, de fet, ja va acomiadar-se de la plantilla a la ciutat esportiva i va agafar un vol cap a la ciutat mancunian per acabar de tancar l’operació, que s’oficialitzarà probablement avui.

L’altre dels fitxats que marxarà de forma imminent és Vitor Roque. El jugador de 19 anys va tenir poc protagonisme amb Xavi, i Hansi Flick tampoc li ha donat gaires minuts en la pretemporada. El davanter ha tingut diverses propostes, però si res es torça serà en el Betis on acabarà jugant. A falta de pentinar els serrells, la idea és que Vitor Roque s’enroli com a cedit per una temporada al conjunt verd-i-blanc. És una opció interessant per al brasiler, ja que l’equip entrenat per Manuel Pellegrini no té ara mateix davanter centre, ja que l’únic especialista en la posició que posseeix en la plantilla, Cedric Bakambú, està lesionat.

Així, Iñigo Martínez és, de tots sis, qui té ara mateix més números de continuar, encara que a falta de vuit dies per al final del mercat, cap escenari és impossible, tenint en compte la situació de l’entitat blaugrana. Tot i això, podria no ser l’únic, ja que la via Cancelo es manté oberta. Perquè que torni el portuguès no està descartat. Ara mateix, només hi ha dos laterals amb fitxa del primer equip en la plantilla: Koundé i Balde, i en la direcció esportiva se’l valora. A més, el futbolista no entra en els plans de Guardiola en el City i desitja vestir de blaugrana una altra vegada.

GÜNDOGAN

Ahir va acomiadar-se del vestidor i va posar rumb cap a Manchester

JOÃO FÉLIX

Va ser presentat ahir amb el Chelsea, que l’ha comprat a l’Atlético (50 M)
GÜNDOGAN
51 partits 45 titularitats 4.180 minuts 5 gols
J. FÉLIX
44 partits 24 titularitats 2.143 minuts 10 gols
CANCELO
42 partits 38 titularitats 3.317 minuts 4 gols
V. ROQUE
16 partits 2 titularitats 353 minuts 2 gols
O. ROMEU
37 partits 17 titularitats 1.432 minuts 0 gols
IÑIGO M.
25 partits 16 titularitats 1.619 minuts 0 gols

VITOR ROQUE

Interessa al Betis, ell ho veu amb bons ulls i podria acabar recalant-hi cedit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)