Barça

Lewandowski ho desencalla

El Barça s’imposa a l’Athletic amb dianes de Lamine Yamal i Lewandowski i signa la segona victòria consecutiva

L’ariet polonès sentencia el matx després d’estavellar dues pilotes al pal i topar amb Padilla en una rematada a boca de canó

BARÇA 2 ATHLETIC 1

BARÇA:Ter Stegen, Kounde, Cubarsí, Iñigo Martínez, Balde (Martín, 90+1’), Marc Bernal (Eric Garcia, 83’), Pedri, Raphinha, Lamine Yamal (Pau Víctor, 90+1’), Ferran (Fermín, 63’), Lewandowski. ATHLETIC:Padilla, Lekue, Vivian, Yeray, Yuri, Vesga (Jaureguizar, 63’), Prados (Ander Herrera, 78’), Berenguer (Adu Ares, 72’), Sancet (Unai, 62’), Nico Williams, Iñaki Williams (Guruzeta, 78’).  GOLS:1-0 (24’) Lamine Yamal. 1-1 (42’) Sancet (p.). 2-1 (75’) Lewandowski.ÀRBITRE:Gil Manzano.T.G.:Als locals Cubarsí, Bernal, Lewandowski i Fermín; i als visitants Yeray, Berenguer i Lekue.PÚBLIC:46.448 espectadors a l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

L’era de Hansi Flick ha arrencat de manera immillorable, pels resultats i pel joc que ofereix l’equip al terreny de joc. En el primer partit oficial a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, els blaugrana van millorar les prestacions que van mostrar a Mestalla, van superar l’Athletic i van signar la segona victòria consecutiva gràcies als gols de Lamine Yamal i Lewandowski. Triomf de prestigi en un partit molt igualat i que es va decidir per petits detalls. La victòria permet continuar amunt en la classificació i posar pressió al Madrid, ara a cinc punts i que aquesta tarda s’enfrontarà amb el Valladolid.

En aquest duel, encara no hi va participar Dani Olmo, el gran fitxatge d’aquest estiu, en espera que pugui arribar alguna incorporació més en un final de mercat que promet ser trepidant. L’egarenc, tot i que va ser convocat, no va debutar davant la seva nova afició perquè el club no el va poder inscriure en la lliga. Les operacions de Mika Faye i Lenglet no van arribar a temps per generar el fair play necessari. Amb Olmo a la graderia, totes les mirades es van centrar en el tàndem que havia d’il·lusionar tot el barcelonisme. Lamine Yamal i Nico Williams van ser els grans atractius del matx, per tot el que s’havia generat fins aleshores, però també per la seva actuació a la gespa. Van ser la principal amenaça dels seus equips i van marcar la diferència amb el seu desequilibri vertiginós. Ara bé, qui va estar més encertat de cara a porteria va ser el de Rocafonda, amb una genialitat que va deixar bocabadats tots els presents a l’estadi. Menció especial també per a Marc Bernal, que va fer un autèntic recital. La barreja d’experiència i joves talents que hi ha a l’equip està donant fruits.

De menys a més

Amb la novetat en la titularitat de Pedri en detriment de Marc Casadó, el Barça va controlar ràpidament el duel a través de possessions llargues, però estèrils. Els blaugrana no trobaven la manera d’inquietar la porteria rival, davant unes línies molt juntes en defensa del conjunt basc que incomodaven la creativitat culer. L’Athletic esperava al darrere per sortir amb velocitat i, de fet, van ser els bascos els que van disposar de la primera ocasió clara, en el minut 9. Nico Williams es va internar a l’àrea per finalitzar la jugada amb una rematada molt forçada que Ter Stegen va atrapar. La resposta no va trigar a arribar. Ferran Torres, molt actiu en atac, ho va provar amb un xut ras i centrat des de la frontal que Padilla va aturar sense problemes. Amb el pas dels minuts, cap dels dos equips aconseguia tenir el domini. Partit totalment obert en què les oportunitats arribaven amb comptagotes. El petit dels Williams va tornar a avisar amb un xut que va sortir desviat per ben poc, i aquest cop qui va respondre va ser el seu gran amic Lamine Yamal. Quan apareix el de Rocafonda, cal estar atents. A les seves cames hi ha màgia. Va ser una genialitat seva el que va desencallar el duel. El 19 del Barça, al balcó de l’àrea, va anar enganyant els defensors visitants fins que es va decidir i va engaltar una fuetada rasa i potent amb l’esquerra que va obrir la llauna (24’). Quan els de Hansi Flick tenien el matx ben orientat, va arribar la galleda d’aigua freda. A instàncies del VAR, Gil Manzano va assenyalar un penal comès per Cubarsí en caure sobre el turmell de Berenguer. Des dels onze metres, Sancet no va fallar i va signar l’empat abans del descans (42’). Minuts abans, Lewandowski havia xutat al pal en una rematada amb molt poc angle.

Després de la represa, els blaugrana van continuar mostrant una molt bona cara, però faltava més claredat i precisió en els metres finals. Pedri era l’encarregat de donar vida a la circulació del joc culer. Va ser, però, a pilota aturada quan van tornar a avisar, amb una rematada de cap de Lewandowski que es va estavellar al travesser. No era el dia de l’ariet polonès, que poc després va tornar a tenir el gol a tocar amb un xut a boca de canó que Padilla va refusar. El domini blaugrana cada vegada era més evident i, finalment, va arribar el premi a la insistència. Lewandowski va aconseguir el gol que tant havia buscat amb una rematada a l’interior de l’àrea després d’una gran combinació de l’equip culer (75’). El Barça ja no va patir més.

DANI OLMO

Tot i ser convocat, la seva inscripció no va arribar a temps per poder jugar el partit

FERMÍN

Va ser homenatjat i va disputar els primers minuts de la temporada

CARA A CARA

Màxima complicitat entre Lamine Yamal i Nico Williams, tots dos titulars

EN ESTAT DE GRÀCIA

Lewandowski, autor del gol de la victòria, ha fet tres dianes en dos partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)