Barça

El torn d’Iñaki Peña

El relleu. El sentinella de 25 anys torna a tenir al davant l’oportunitat de defensar la porteria del Barça. Té l’experiència, no gaire reeixida, del curs passat, en què va encaixar 32 gols en 17 partits

Ara, doncs, és el torn d’Iñaki Peña. El sentinella de 25 anys té al davant una altra oportunitat al Barça. I és la segona, després que la campanya passada ja fos el guardià de la porteria blaugrana durant tres mesos –de novembre a febrer– rellevant Marc-André ter Stegen, de baixa per un problema a l’esquena. No va ser aleshores una experiència gaire reeixida per al porter d’Alacant, que no va oferir un rendiment convincent en els 17 enfrontaments que va disputar. Tampoc l’equip va rutllar, en la línia del que va succeir gran part de la temporada passada, i va finalitzar els 17 partits esmentats havent rebut 32 dianes (17 gols encaixats en 10 duels de lliga, 4 en 2 de Champions League, 4 en 2 de supercopa i 7 en 3 de copa).

És el moment, doncs, de rescabalar-se, per al porter blaugrana, amb la pell més endurida després d’aquella vivència, en què segurament li va faltar audàcia i convicció per deixar-se anar i demostrar el seu verdader nivell. Perquè Peña és un sentinella amb qualitat més que acreditada. Aterrat a la Masia en edat infantil procedent del Vila-real l’any 2012, va anar passant per totes les categories del planter, fins a arribar al filial (2018/19), el curs després d’aixecar la Youth League (2017/18). Des d’aleshores va anar intercalant segon i primer equip, fins que va marxar cedit al Galatasaray (2021/22). Allà, en la seva estrena en el futbol professional amb continuïtat, va fer molt bones actuacions, amb una eliminatòria de l’Europa League contra el Barça inclosa, i ja en el retorn (2022/23), va passar a ser el segon porter del conjunt culer, en competència amb Ter Stegen. Les circumstàncies l’han convertit ara en el número 1 per a Hansi Flick. Ander Astralaga, Diego Kochen i Áron Yaakobishvili, les altres opcions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)