Barça

Un nou test a El Sadar

El Barça vol sumar aquest vespre (21 h) la vuitena victòria consecutiva i igualar així el millor inici de la seva història

L’Osasuna és el segon millor local de la competició. Deu dels onze punts que té els ha aconseguit a casa

El Barça de Hansi Flick ha signat un inici de lliga immaculat, amb set victòries en set partits que li permeten liderar la classificació amb quatre punts de marge respecte al seu màxim perseguidor, el Madrid. Aquest vespre, El Sadar tornarà a posar a prova els blaugrana, que tenen a l’abast igualar el millor inici de la seva història en la lliga. De moment, el rècord absolut el continua tenint el Tata Martino, que va començar la seva única temporada a la banqueta blaugrana, la 2013/14, amb vuit victòries consecutives.

No serà, però, gens fàcil tornar a Barcelona amb els tres punts a la butxaca. L’equip navarrès encara no ha perdut a casa aquest curs, on ha sumat deu dels onze punts que té al seu caseller, amb victòries contra el Mallorca (1-0), el Celta (3-2) i Las Palmas (2-1), i empat contra el Leganés en la primera jornada. De fet, el conjunt orientat per Vicente Moreno és, de moment, el segon millor local de la competició. Només els blancs, amb 12 punts, el superen. Els culers només han disputat al seu feu tres partits. Rival i escenari, doncs, de màxima exigència abans d’afrontar una nova setmana amb dos compromisos, en la Champions contra els Young Boys (1/10, 21 h) i en la lliga contra l’Alavés (6/10, 16.15 h). No hi ha millor manera d’arribar a aquestes cites que amb una nova victòria que permeti allargar les bones sensacions quant a joc i resultats i, de passada, fer història.

Per a aquest començament impecable, el Barça, però, ha hagut de pagar un peatge en forma de lesions i desgast físic. El calendari no dona treva. La càrrega de minuts a les cames, sense pràcticament marge per recuperar-se entre un matx i un altre, obliga Flick a dosificar al mil·límetre els seus jugadors. Avui no serà cap excepció. S’esperen rotacions en l’onze inicial. El tècnic alemany ho va assegurar ahir en la roda de premsa prèvia al partit, en què també va deixar entreveure que els pesos pesants de la plantilla seguiran al peu del canó. Va pronunciar els noms de Raphinha i Lewandowski. Dos futbolistes que estan oferint en aquest primer tram del curs una gran versió. L’ariet polonès és el màxim golejador de primera, amb set gols, mentre que el brasiler ha fet cinc dianes i ha repartit dues assistències.

Precisament, Raphinha no es va entrenar ahir amb la resta de companys. Tampoc Marc Casadó. Tots dos van fer treball de recuperació al gimnàs. Eric Garcia i Iñigo Martínez es van entrenar sobre la gespa al marge del grup. Tot i això, s’espera que avui tots ells estiguin disponibles per a l’entrenador blaugrana.

Amb canvis en l’onze titular, un dels futbolistes que podria tenir minuts és Ansu Fati, que torna a un camp molt especial per a ell. A El Sadar, el davanter, amb 16 anys i 304 dies el 31 d’agost del 2019, va marcar el seu primer gol en la lliga. Ja recuperat, avui podria tornar a viure una gran nit en un estadi que li porta bons records.

RÈCORD A L’ABAST

El Barça vol igualar l’inici del curs 2013/14, amb el Tata Martino a la banqueta

INTOCABLES

Raphinha i Lewandowski no es mouran d’un onze en què hi haurà rotacions

RIVAL PERILLÓS

L’Osasuna no ha perdut cap dels últims 4 partits com a local en la lliga (3 V i 1 E)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)