Barça

La porteria, oberta

Hansi Flick haurà de prendre la decisió d’apostar per donar més oportunitats a Iñaki Peña o dipositar la confiança en Szczesny, amb més experiència

En aquesta aturada, el polonès està seguint un pla individualitzat i podria rellevar Peña en un tram de curs que fa molta pujada

El debat a la porteria del Barça està servit. La lesió al tendó rotular del genoll dret que es va fer Marc-André ter Stegen en el duel contra el Vila-real a la Ceràmica i que el farà estar fora dels terrenys de joc un mínim de vuit mesos, va trastocar els plans del club blaugrana, que va quedar només amb un porter del primer equip: Iñaki Peña. Tant la direcció esportiva com Hansi Flick tenien clar que havien de reforçar aquesta posició per afrontar amb més garanties una temporada llarga i exigent. L’escollit, en aquesta situació d’emergència i amb el mercat de fitxatges tancat, va ser Wojciech Szczesny. El polonès complia amb tots els requisits: té experiència, ha jugat al màxim nivell amb la Juventus i podia fitxar perquè era agent lliure. Ara bé, retirat des de l’estiu passat, quan va finalitzar la seva participació en l’Eurocopa amb la selecció polonesa, el seu rendiment i el seu estat de forma són tota una incògnita. Aquesta aturada per seleccions pot ser clau perquè hi torni a haver un relleu a la porteria, defensada per Peña en les darreres cinc jornades. Hansi Flick tindrà l’última paraula.

Iñaki Peña, sempre en un segon pla des que va debutar amb el primer equip el novembre del 2022, ha estat l’encarregat d’agafar la responsabilitat sota els pals amb la lesió de l’alemany. No hi havia cap altra opció. Va disputar la segona part en el duel contra l’equip groguet, i després ha encadenat quatre titularitats. En tres de les quals, va mantenir la porteria a zero, contra el Getafe, el Young Boys i l’Alavés, però contra l’Osasuna va encaixar quatre dianes. També és cert que li va tocar pagar els plats trencats d’un equip amb moltes rotacions.

En aquests darrers partits, el d’Alacant no ha tingut un paper gens fàcil. Ha estat observat amb lupa pels companys, l’entrenador i tota l’afició blaugrana. A més, en l’estrena en la Champions a casa, també va jugar sota l’atenta mirada de Szczesny, que era a la graderia de Montjuïc. Ho ha portat amb molta naturalitat i aplom, i se n’ha sortit prou bé. Ha demostrat mantenir un bon rendiment sota pressió, tot i que en algunes jugades li ha faltat mostrar-se més contundent i segur de les seves capacitats.

La temporada passada, amb la lesió a l’esquena de Ter Stegen, també li va tocar defensar la porteria del Barça en disset partits entre totes les competicions, en els quals va encaixar 32 gols i només en tres ocasions va aconseguir deixar la porteria a zero. Números molt discrets que fan que no tothom tingui dipositada la confiança en ell.

L’arribada a Barcelona de Szczesny ha generat dubtes sobre qui serà el porter titular a partir d’ara. El polonès està aprofitant aquesta aturada de seleccions per posar-se en forma i convèncer el tècnic alemany per guanyar-se la titularitat. Robert Lewandowski, clau perquè aterrés a can Barça, té clar que aviat estarà a punt per ajudar l’equip. “Amb la seva experiència i enfocament a la vida, l’aclimatació molt ràpida. En la seva retirada temporal va guanyar frescor i amb dues setmanes d’entrenament en tindrà prou. Estic segur que ajudarà moltes vegades aquest equip”, va dir l’ariet des de la concentració de la seva selecció. “Està en molt bona forma. Amb la seva experiència i qualitat, disposar de Szczesny és molt bo per al club. Després de l’aturada estarà a punt”, va assegurar Hansi Flick un cop el va veure entrenar-se. Declaracions que fan pensar que Iñaki Peña té els dies comptats sota els pals.

El calendari després d’aquesta aturada fa molta pujada, amb partits contra el Sevilla, el Bayern i el Real Madrid. Serà vital tenir presa ja la decisió. Hansi Flick haurà de triar entre donar més oportunitats al jove Iñaki Peña o apostar per la veterania i l’experiència de Szczesny.

ELS VESTIDORS

Szczesny està en bona forma. És molt bo per al club tenir la seva qualitat i experiència
Hansi Flick
entrenador del barça
32
gols
va encaixar Peña en 17 partits la campanya passada. Només va mantenir la porteria a zero en 3 duels.
És un repte que afronto amb molta energia i entusiasme. Desitjant veure què passa aquest curs
Wojciech Szczesny
porter del barça

LES DADES

Amb dues setmanes d’entrenament al club, en tindrà prou. Estic segur que ens ajudarà molt
Robert Lewandowski
davanter del barça
3
porteries a zero
acredita Iñaki Peña en les quatre titularitats d’aquest curs. Va encaixar 4 gols contra l’Osasuna.
30
gols
va encaixar Szczesny en els 35 partits que va jugar el curs passat amb la Juventus.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)