Barça

La medul·lar es repobla

Fermín, Gavi i Dani Olmo podrien entrar en la convocatòria per al partit de diumenge contra el Sevilla

Sumant la tornada de De Jong, Flick recupera peces clau a la sala de màquines per afrontar un tram de calendari molt exigent

Les aturades de seleccions no acostumen a portar bones notícies a can Barça. Sovint acaben deixant l’equip amb menys efectius disponibles per molèsties i lesions, però sembla que aquesta serà diferent. Si els jugadors amb partits pendents avui no tenen cap contratemps, Hansi Flick tindrà més futbolistes disponibles contra el Sevilla que quan la competició es va aturar després del triomf a Vitòria. Aquests dies han servit per recuperar efectius importants que tenen llum verd per poder competir diumenge al Lluís Companys. És el cas de Fermín, Dani Olmo i Gavi, que tot indica que tornarà a una convocatòria després de gairebé un any lesionat.

Són tres reforços de luxe per al centre del camp del Barça, i cal sumar-hi Frenkie de Jong, reincorporat recentment. Quatre fitxatges de tardor per a una demarcació molt minvada en el primer tram de temporada. Flick suma per a la causa quatre futbolistes cridats a ser clau, fet que hauria d’elevar el sostre competitiu blaugrana.

El que ja està completament recuperat és Fermín López. L’andalús està encara pendent de rebre l’alta mèdica, però ahir es va entrenar amb normalitat amb la resta del grup. Es va fer una lesió muscular al recte anterior a mitjan setembre, en un entrenament amb la selecció espanyola sub 21. El període de baixa previst s’ha complert i no tindrà problemes per poder jugar diumenge en la tornada del campionat de lliga després de l’aturada.

També s’espera que hi sigui Dani Olmo. A diferència de Fermín, Olmo encara no ha fet cap sessió d’entrenament amb la resta de la plantilla, però la idea és que pugui fer-ho els pròxims dies amb la intenció d’entrar a la convocatòria el cap de setmana i tenir alguns minuts. El de Terrassa es va lesionar el 15 de setembre el bíceps femoral, durant el partit de lliga a Girona. Els terminis per tornar a jugar estaven entre les quatre i cinc setmanes, cosa que es compliria si reaparegués contra el Sevilla. L’objectiu del cos tècnic és que pugui arribar al màxim per al duel contra el Bayern de Champions i el clàssic de lliga al Bernabéu.

El retorn de Fermín i d’Olmo és una gran notícia per al Barça, però el més esperat és, sens dubte, el de Gavi. El jove migcampista format a la Masia encadena diverses setmanes entrenant amb el grup i tot indica que al llarg de la setmana rebrà la conformitat dels metges i l’alta mèdica perquè pugui entrar en la convocatòria diumenge. Si res es torça, l’andalús tornaria a estar disponible per a un partit després de gairebé un any lesionat. Concretament, farà onze mesos que es va trencar el lligament encreuat i el menisc del genoll en un partit amb la selecció espanyola. Caldrà veure si Flick decideix donar minuts a Gavi diumenge o dependrà del transcurs del partit. És evident que la seva incorporació serà progressiva i amb tota la prudència del món.

També ho està sent la de Frenkie de Jong, que va reaparèixer amb pocs minuts en els dos últims partits del Barça abans de l’aturada. Aquestes dues setmanes sense competir li han anat bé per guanyar ritme competitiu, podent-se entrenar al màxim nivell i de manera continuada, sense compromisos entremig. S’espera que acumuli una xifra més alta de minuts contra el Sevilla perquè pugui ser un recurs útil en els dos partits següents.

El Barça suma quatre efectius en el moment més necessari, per l’exigència del calendari i el nivell dels rivals. El retorn d’aquests futbolistes permetrà al tècnic alemany poder fer rotacions al centre del camp, a diferència de les darreres setmanes, en què tan sols ha pogut comptar amb Pedri, Casadó i Pablo Torre com a migcampistes purs, i ha utilitzat sovint les reconversions d’Eric com a pivot i de Raphinha com a fals interior per completar la medul·lar.

Els retorns de Fermín i Dani Olmo han d’aportar molt en la tercera altura del centre del camp blaugrana, la més propera a l’àrea rival. L’egarenc va ser indiscutible des que va poder entrar a l’equip, mostrant un rendiment sublim amb gols i assistències cada partit. Fermín, per la seva banda, va demostrar la temporada passada i als Jocs Olímpics la capacitat diferencial que té arribant. En canvi, el fet de poder recuperar De Jong i Gavi pot ser una solució per a Flick en la posició de pivot i en la segona altura. El rendiment de Casadó com a 6 després de la lesió de Bernal ha estat extraordinari, però sumar recursos diferents a la sala de màquines és clau per dotar l’equip de competitivitat i poder donar descans a peces com Pedri sense acusar-ho sensiblement.

Les opcions es multipliquen a partir d’aquest mateix cap de setmana, si res es torça. La infermeria es va buidant amb l’esperança que duri i la plantilla deixi d’acumular baixes importants per lesions.

DE JONG

Havent tingut ja minuts, l’aturada li ha permès guanyar ritme entrenant-se

GAVI

Sembla que rebrà el vistiplau dels metges i anirà convocat després de quasi un any

DANI OLMO

Se sumarà als entrenaments del grup aquests dies per poder tenir minuts diumenge

FERMÍN LÓPEZ

Ahir ja es va entrenar amb el grup, totalment recuperat i pendent de l’alta

Lamine, ja a Barcelona sense lesió

Lamine Yamal, ja a Barcelona des de diumenge, va passar ahir més proves a la ciutat esportiva del Barça i aquestes van confirmar que el futbolista té tan sols una sobrecàrrega a l’isquiotibial de la cuixa esquerra. L’extrem no té cap lesió greu i no està pas descartat que pugui jugar diumenge contra el Sevilla al Lluís Companys.

Tot i això, tampoc es pot garantir. El club va deixar clar que el temps de retorn als entrenaments estarà marcat “per la seva evolució”. Caldrà esperar als pròxims dies per conèixer la disponibilitat de Lamine, però el cos tècnic té clar que vol prioritzar que la recuperació sigui absoluta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)