Barça

Flick, contra el seu passat

Champions League. L’alemany afronta el seu primer gran repte a la banqueta del Barça enfrontant-se al Bayern, club en què ho va guanyar tot

El Barça de Hansi Flick afronta dimecres el primer gran examen de la temporada. Ha tingut testos importants, superant-los amb nota en lliga i veient com el partit a Mònaco en l’estrena en Champions va quedar absolutament condicionat per la matinera expulsió d’Eric Garcia. Però la primera gran prova europea arriba aquesta setmana, contra una autèntica bèstia negra per als blaugrana: el Bayern de Múnic. Sempre és un partit especial, però ho serà sobretot per a l’actual entrenador culer. Flick s’enfrontarà per primera vegada als bavaresos des que va marxar el 2021, sent el club amb el qual va explotar com a tècnic de primer nivell.

L’entrenador ho va guanyar tot amb el Bayern. Es va incorporar a l’entitat l’estiu del 2019 com a ajudant de Nico Kovac. Mesos més tard, l’entitat muniquesa va decidir prescindir del croat i apostar, de manera interina, per Flick com a primer entrenador. Va agafar l’equip quart i després de dues victòries se li va donar confiança fins al gener. Al desembre s’havia guanyat la continuïtat fins al final de la campanya. Els resultats l’avalaven, es va convertir en el primer tècnic amb 22 victòries en els seus primers 25 partits en el Bayern, superant el rècord de Pep Guardiola, que n’havia sumat 21.

En la primera temporada en el club, havent-la començat com a tècnic assistent, va acabar guanyant tots els títols. Va ser el segon triplet de l’entitat, conquistant la Bundesliga, la copa i la Champions, en la qual va deixar en el camí el Barça amb l’històric 2 a 8 a Lisboa. Evidentment, Flick va continuar a la banqueta del Bayern la campanya següent, en la qual va aconseguir els tres títols que quedaven per aconseguir: un sextet històric. El primer del Bayern i el segon de qualsevol club, sumant-se al que va guanyar el Barça de Guardiola. A més, va acabar l’any tornant a guanyar el títol de lliga amb molta solvència. És llavors quan, sorprenentment, deixa el Bayern per convertir-se en el nou seleccionador alemany.

Flick va marxar del club havent guanyat set títols en poc més d’un any i mig. Va marxar-ne amb els mateixos títols que derrotes. L’equip va jugar 86 partits amb ell com a primer entrenador i va vèncer en 70. És un 81% de triomfs: es va convertir en el tècnic amb més percentatge de victòries, i va deixar el Bayern com un dels grans noms de la seva enorme història, malgrat haver-hi estat tan sols dos anys com a entrenador. Aquest dimecres es veurà les cares amb el seu passat, mentre el nou Bayern de Kompany servirà de vara per mesurar el seu nou Barça, tots dos projectes en un gran moment.

LES DADES

7
títols.
Flick va aconseguir guanyar la Champions el primer any amb el Bayern, a més de dues lligues.

SEXTET

70
victòries.
El tècnic alemany va guanyar 70 dels 86 partits en què va entrenar els bavaresos.

RATXA HISTÒRICA

Flick va guanyar els sis títols en un any a Múnic, una fita que tan sols havia fet el Barça
El seu Bayern va sumar 23 triomfs seguits, la ratxa més llarga del futbol europeu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)