Barça

Flick, a l’altra banda del mirall

Hansi es retroba per primer cop amb el ‘seu’ Bayern, bèstia negra històrica del Barça a Europa

Per al tècnic alemany i per als blaugrana, el partit servirà de termòmetre

Apassionant nit de Champions avui a Montjuïc. El primer veritable gran examen del Barça de Flick. Hansi contra el seu passat gloriós i el Barça contra el seu gran malson dels últims anys a Europa. Arriba el Bayern a Barcelona (21 h, Movistar Liga de Campeones 2) en aquesta tercera jornada europea i enmig d’una setmana altament excitant per al barcelonisme. Primer la duríssima batalla contra el nou Bayern de Vincent Kompany i després la morbositat habitual d’un clàssic contra el Madrid de Carlo Ancelotti. Tot comprès en quatre dies d’autèntic frenesí futbolístic.

Múnic és el gran desig i el final del camí. Territori Flick. Ser en la finalíssima del 31 de maig a l’Allianz Arena és el somni humit del tècnic alemany i també el dels 36 clubs que participen en aquesta nova i reformulada Champions, però només dos tindran aquest honor. El Bayern figura, una edició més, entre els grans candidats al títol, i que la final es jugui a casa seva és un al·licient més per als bavaresos. El seu 9-2 contra el Dinamo de Zagreb en el debut espanta, però la derrota en la segona jornada contra l’Aston Villa al Villa Park (1-0) certifica també que estem davant d’una Champions molt oberta, en què el nou format pot originar sorpreses i escenaris futurs segurament ara inimaginables. Per al Barça el partit d’aquesta nit servirà de termòmetre en ple mes d’octubre. L’equip de Flick ha il·lusionat fins ara, però el test contra el Bayern serà la seva primera gran prova real. El Barça arribarà al Bernabéu com a flamant líder de la lliga, amb només dues taques (Mònaco i Pamplona), carregat de moral i onejant la bandera del positivisme, però el partit contra el Bayern serà una altra història. Puja el llistó. Allà on van sortir escaldats Setién, Koeman i Xavi, espera sortir-ne victoriós Flick. Ell és l’únic culer d’adopció que recorda amb dolçor la ferida del 2-8 de Lisboa del 2020. Aquell dia Hansi va flagel·lar el Barça com a entrenador del Bayern i ara, quatre anys després, com a capità general de la nau blaugrana, té la responsabilitat de tornar a situar el Barça en el camí de l’èxit. La vida des de l’altre costat del mirall. Des d’aquell dia, el Barça ha estat incapaç de marcar cap gol al Bayern. Quatre derrotes, 11 gols en contra i cap a favor des de l’hecatombe de Lisboa. Flick buscarà el canvi de tendència contra un rival que coneix a la perfecció.

El Bayern de Múnic arriba al partit com a líder de la Bundesliga empatat a 17 punts amb el Leipzig i havent golejat l’Stuttgart per 4-0 fa quatre dies, amb tres gols d’un Harry Kane insaciable que ja en suma 13 en 10 partits en el còmput global de totes les competicions. El Barça de Flick no ha perdut encara en partit oficial a Montjuïc. Tot alegries des de la desfeta en el Gamper, i avui buscarà la seva segona victòria en aquesta Champions després de golejar fa tres setmanes el Young Boys (5-0).

Musiala, a punt

Una de les grans incògnites del partit va quedar resolta ahir abans que el Bayern volés cap a Barcelona. Jamal Musiala, absent en les últimes cites per unes molèsties al maluc, serà finalment a Montjuïc. Dilluns ja es va entrenar amb el grup, i caldrà veure si Kompany s’atreveix a posar-lo d’inici o bé aposta per un veterà com Müller entre la davantera i la línia de mitjos. És una situació semblant a la de Hansi Flick amb Dani Olmo. Mateixa posició i mateix dilema. El terrassenc no va jugar cap minut contra el Sevilla i podria ser la gran novetat en l’onze. Si és suplent, l’escollit seria Fermín López.

Sacha Boey ha començat a tocar pilota aquesta setmana des que es va trencar el menisc esquerre, i lògicament no estarà disponible, com Stanisic, Ito i Buchmann. Tampoc Pavlovic. Baixa sensible, aquesta última. El migcentre es va lesionar en l’últim partit contra l’Stuttgart. El portuguès João Palhinha serà qui acompanyarà Joshua Kimmich a la sala de màquines. A dalt, tots els ulls miren cap a Harry Kane.

En el Barça, pocs canvis respecte de l’últim partit de lliga contra el Sevilla. Ansu Fati sortirà de l’onze i els citats Olmo o Fermín entraran en l’equip titular. La baixa d’Eric i el moment de De Jong obligaran Pedri a tornar a jugar més endarrerit, a prop de Marc Casadó. Raphinha, Lamine Yamal i Lewandowski, intocables al davant.

LA PRÈVIA

Flick va fer una gran feina a Múnic. Aquí encara es parla del seu treball. Té les idees clares, i nosaltres també
El Barça m’ha marcat molt futbolísticament. Guardiola i Xavi han estat els meus ídols
Cubarsí? La resposta és fàcil: serà un dels líders defensius del futbol mundial. Jo també vaig començar molt jove, però no a aquest nivell
Vincent Kompany
Entrenador del bayern
Fitxar pel Barça? En futbol mai es pot descartar cap escenari
Joshua Kimmich
JUGADOR DEL BAYERN
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)