Barça

El cara a cara

Robert Lewandowski i Harry Kane

Lewandowski-Kane, vides lligades al gol

Lewandowski (14 gols en 12 partits) i Kane (13 gols en 10) arriben al Barça-Bayern com els dos davanters centre més en forma d’Europa

Louis Kane, de només 3 anys, té joguina nova. La pilota del partit entre el Bayern i l’Stuttgart, signada per tota la plantilla del club bavarès, presidia el seu llit diumenge al matí quan va obrir els ulls. Regal del seu pare. Un dels molts privilegis que comporta tenir Harry Kane com a progenitor. El seu hat-trick contra l’Stuttgart va tenir premi. El davanter anglès ho explicava amb naturalitat en les hores prèvies del Barça-Bayern. Li agrada regalar les pilotes al seu fill. No és la primera ni serà l’última. El gol està sempre present en la família Kane. 13 gols suma el capità de la selecció anglesa en 10 partits amb el Bayern aquesta temporada i 36 en va marcar el curs passat, en el seu primer any a Múnic. No li van valdre per guanyar la Bundesliga però sí per ser Bota d’Or, un guardó que va guanyar Robert Lewandowski en dues ocasions amb la samarreta del Bayern, abans de fitxar pel Barça. Lewandowski i Kane. Robert i Harry. Dos golejadors insaciables.

Omplir el buit que va deixar Lewandowski a Múnic no era una tasca senzilla, però els números de Kane no enganyen: 57 gols amb el Bayern en 55 partits. Avui l’anglès serà la gran amenaça a Montjuïc per a Iñaki Peña i el Barça. 421 gols ha marcat al llarg de la seva carrera, als seus 31 anys. Lewandowski en suma 665, als seus 36 anys. L’edat no li pesa. Hansi Flick va gaudir-lo en l’etapa en què tots dos van coincidir en el Bayern, en què el polonès va viure els seus millors anys com a professional, i ara l’ha reactivat de nou. L’arribada de Flick ha millorat Lewandowski. Després del mundial de Qatar va baixar les seves prestacions, però ara torna a ser el Lewandowski del Bayern. 14 gols ha marcat ja aquesta temporada, 12 dels quals en la lliga. El seu últim doblet contra el Sevilla li va permetre atrapar Quini en la llista de màxims golejadors blaugrana (73). 96 gols acumula en la Champions. Avui confia batre Neuer. Amb la samarreta del Dortmund va marcar cinc gols al Bayern, però aquesta és una assignatura pendent com a blaugrana.

Joshua Kimmich ha tingut el gust de compartir vestidor amb tots dos. “Harry i Lewy no són comparables tan directament. A Harry li agrada seguir el joc i a vegades pot connectar una passada com a fals 10. Lewandowski viu més a l’àrea, està més enfocat a la porteria i a marcar gols”, explica en una entrevista a Bild. Per a Kane, Lewandowski “és un davanter fantàstic i un dels millors” de la seva generació. “El partit contra el Barça serà un partit especial. Serà una dura batalla”, augura Kane.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)