Barça

Matrícula d’honor

El Barça de Flick supera amb nota la seva primera setmana gran golejant el Madrid i el Bayern en dues proves de foc

La proposta funciona, els joves es consoliden, el trident ofensiu brilla i l’afició s’il·lusiona

Hansi Flick està aconseguint deixar en evidència fins i tot els més optimistes. Ni els més optimistes podien imaginar un inici de temporada com aquest després del rendiment de la plantilla la campanya passada. Tampoc auguraven una versió col·lectiva i individual tan bona en pocs mesos. I ni així era gens fàcil pronosticar que el Barça no tan sols guanyaria els tres partits de la darrera setmana, sinó que golejaria en tots, també contra el Bayern i el Madrid, en les primeres grans proves de foc del projecte de l’alemany.

L’estat d’eufòria culer és completament justificable. Era gairebé impossible superar la setmana més complicada des de començament de temporada amb millors sensacions. El nivell que ha mostrat l’equip contra dos dels millors equips d’Europa confirma que és capaç de competir per qualsevol cosa. L’exhibició col·lectiva de la segona meitat al Bernabéu certifica un estat de forma excepcional dels blaugrana. Després d’un primer temps molt igualat, el Barça va mantenir ferma la seva idea i el primer gol va desencadenar un vendaval que el Madrid no va saber com aturar. Els blancs es van desfer, completament desdibuixats i superats.

Som encara al mes d’octubre, l’equip i el cos tècnic en són plenament conscients i saben que deixar de treballar al màxim qualsevol dia pot fer que l’equip deixi de funcionar com un rellotge, que és exactament el que està fent ara mateix. Totes les peces funcionen. I ho fan sense canviar gens ni mica la idea contra gegants d’Europa.

Els resultats reforcen l’aposta de Flick. La de pressionar molt alt, amb la línia defensiva molt avançada i pensant constantment a atacar la porteria contrària, independentment del marcador. Els jugadors hi creuen cegament.

Tots estan rendint al seu màxim nivell. Futbolistes com Lewandowski i Raphinha han ratificat en dos compromisos de màxima exigència que estan preparats per ser determinants en les grans cites. Lamine Yamal els acompanya i lidera una fornada de joves que cada dia demostren una maduresa sorprenent, a més d’una ambició sense límits. A tots ells s’hi sumen elements imprescindibles com un Pedri sublim o un Iñigo Martínez renascut. I sembla que tots els lesionats que es van recuperant entren en el grup en la mateixa bona sintonia. Ho han demostrat Fermín, Olmo i, fins i tot, De Jong. El neerlandès va jugar una fantàstica segona meitat al Bernabéu.

Feia anys que el Barça no vivia un moment tan pletòric. El triomf a Madrid situa els de Flick amb sis punts d’avantatge al capdavant de la classificació de la lliga. Un avantatge significatiu tot i que encara queden molts mesos de competició. Els blaugrana s’estan mostrant molt fiables, guanyant partits amb suficiència. El cop sobre la taula d’aquesta setmana no fa res més que refermar la confiança en la temporada.

LA DADA

El Barça ha marcat 13 gols en els tres últims partits, 10 obra del trident d’atac

ARRIBA EL DERBI

L’Espanyol serà el proper rival del Barça en la lliga. Visitarà Montjuïc dissabte (16.15 h)

Vinícius i el Madrid condemnen els insults racistes del Bernabéu a jugadors del Barça, LaLiga denuncia

El Santiago Bernabéu va ser escenari d’un nou episodi de racisme en el futbol espanyol durant el clàssic. Diversos jugadors del Barça, entre els quals Lamine Yamal, Raphinha i Ansu Fati, van ser objecte d’insults racistes durant el partit. Diversos aficionats situats als córners van proferir expressions despectives cap als futbolistes, amb comentaris com “puto moro” i altres insults relacionats amb la seva raça o origen.

Davant d’aquests fets, tant LaLiga com el Real Madrid han reaccionat amb fermesa. LaLiga va anunciar ahir que es personarà a la Policía Nacional per denunciar els incidents com un possible delicte d’odi i traslladarà el cas a la Fiscalia General de l’Estat per reforçar l’acció. Per la seva banda, el Real Madrid condemna els insults i ha iniciat una investigació per identificar els responsables, assegurant que “prendrà les mesures oportunes” contra els autors. Aquest nou cas de racisme reobre el debat sobre el comportament intolerant d’alguns seguidors als estadis espanyols.

Un dels jugadors que han rebut insults d’aquest tipus i que vol encapçalar la lluita contra actes com aquests és Vinícius. El futbolista del Madrid també va condemnar ahir amb contundència, a les seves xarxes socials, els insults als jugadors blaugrana, amb un missatge a X: “Lamentable el que va passar ahir al Bernabéu amb insults racistes. No hi ha espai per a aquests criminals en la nostra societat. Tot el meu suport a Lamine, Ansu i Raphinha. Sé que el Madrid i la policia faran el que toca per identificar i castigar els culpables.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)