Punt final amb amargor a Sevilla

El Barça trenca la seva ratxa d'imbatibilitat en el moment més inesperat contra el Betis

Fins ara els blaugrana acumulaven 28 partits sense perdre, el rècord històric del club

El Barça no perdia un partit des d'aquell enfrontament contra l'Hèrcules al Camp Nou l'11 de setembre passat. Aquella Diada va ser amarga per als deixebles de Guardiola, que van veure com un bon plantejament d'Esteban Vigo i l'encert de Nelson Valdez amb dues dianes feien tremolar el Camp Nou. Amb el temps, aquella derrota es va revelar com a anecdòtica i des de llavors els blaugrana van encadenar una ratxa triomfal de partits invicte amb un balanç de 23 victòries i 5 empats que superava el registre del Barça de Rinus Michels. La tornada dels quarts de copa al Benito Villamarín era un terreny propici per continuar amb la ratxa triomfant, i més després d'un resultat favorable en l'anada de 5-0. Tot el contrari. Pep Guardiola ja havia advertit en la prèvia que no es refiava de l'equip andalús. Un equip que va jugar molt bé en el partit d'anada, en què, tot i la golejada, va ser l'equip que millor va jugar al Barça juntament amb el Vila-real. El de Santpedor no s'equivocava i el temps li ha donat la raó. Només van passar sis minuts perquè es desballestés la il·lusió d'una altra exhibició dels catalans. En set minuts, els deixebles de Pepe Mel ja marcaven la pauta del partit amb un clar 2-0 i malgrat que Messi va escurçar distàncies, el Betis encara va tenir temps per fer un tercer al límit del descans.

Tot i això, aquesta derrota i el baix rendiment dels blaugrana en línies generals no va privar el Barça de classificar-se per a les semifinals de la copa contra l'Almeria. Una derrota amarga i desagradable. Per primera vegada en molts mesos, l'equip de Guardiola sortia d'un camp derrotat i ho tornava a fer davant d'un equip de perfil baix. Ara cal veure com reacciona el conjunt blaugrana amb aquesta derrota, però coneixent el tècnic de Santpedor, sabrà posar les coses a lloc, i tornarà a dependre dels jugadors que sigui una simple anècdota i que es torni a repetir la fabulosa dinàmica després de la derrota contra l'Hèrcules.

Mai tres gols en contra en la primera part

El Barça de Guardiola ens té acostumats a les proeses, a l'èpica més brillant, al rendiment més fiable, als números gloriosos i, el més important: al títols. Lluny queda la grisor, els gols en contra o la imatge d'impotència. Ahir, però, els homes de Guardiola, i ell especialment, van viure unes sensacions particulars com ara encaixar per primera vegada en una primera part tres gols en contra. I és que el tècnic blaugrana mai havia arribat al descans amb tres gols encaixats després de 154 partits que ha dirigit el Barça des de la banqueta. Tot i això, no és la primera vegada que el Barça de Guardiola encaixa tres gols, han estat cinc vegades comptant la d'ahir i el màxim de gols encaixats és de quatre, en el 4-3 al Vicente Calderón contra l'Atlético ara fa dues temporades.