Barça

Un compromís interessant amb la sorpresa de la copa

Sabella farà debutar un jugador, Ricky Álvarez. La resta ja són internacionals

La del basc Amorebieta, nascut a Veneçuela

argentina


veneçuela


La història diu que argentins i veneçolans es van enfrontar disset vegades i totes les van guanyar els albicelestes. Però les estadístiques, ja se sap, tenen un valor relatiu en el present. L'Argentina enceta l'era Sabella, la de la capitania de Leo Messi, contra un equip d'alt nivell. La Veneçuela de César Farías arriba a Calcuta després de completar una de les millors copes Amèrica de la història de la vinotinto, com es coneix el conjunt sud-americà.

Ricky

Sabella apostarà per un conjunt amb experiència internacional. Només presentarà una cara nova, la de Ricky Álvarez, un esquerrà que va passar de ser suplent al Vélez campió del futbol argentí a la plantilla de l'Inter a canvi de deu milions d'euros.

Álvarez serà interior esquerre en un mig del camp liderat per Javier Mascherano i el retornat Lucho González, el futbolista de l'Olympique de Marsella.

La resta d'efectius, ja confirmats oficialment, tenen alguna experiència en seleccions. Amb el nou seleccionador han tornat a l'equip argentí el central Demichelis, del Màlaga, un fix en l'etapa de Maradona que Sergio Checho Batista va descartar.

Bon futbol i Amorebieta

Junt amb el Perú de Markarián, els veneçolans van ser un dels equips més interessants de la competició i més atrevits. Veneçuela va caure contra el Paraguai per penals, després de ser molt superior al rival.

Sostinguda a partir de la solidesa d'Oswaldo Vizcarrondo, l'equip de Farías ha sumat Fernando Amorebieta, el central basc de l'Athletic, nascut a Caracas, que s'estrenarà contra Messi i companyia.

Però Veneçuela és molt més que una defensa forta. Farías ha recuperat aquell equip de toc i classe que alguna vegada va liderar Stalin Rivas –líder de la vinotinto i del Minervén dels anys 90–, però hi ha afegit disciplina tàctica i valentia per enfrontar-se amb els més grans amb possibilitats i sense complexos.

No serà fàcil per a Veneçuela, però, batre la nova argentina liderada per Leo Messi, un futbolista que vol canviar una tendència depriment: només la seva selecció li recorda com de cruel pot ser el futbol.

A l'Argentina l'espera un estadi entregat a Messi –però en molt mal estat– i, un cop acabat el partit, un viatge a Bangladesh per jugar, dimarts, contra la selecció de Nigèria. I de seguida, ja sí, Leo i El Jefecito tornen cap a Barcelona.

VENEÇUELA: Romo; Rosales, Amorebieta, Vizcarrondo, Cichero; Ceijas, Rincón, Maestrico González, Orozco; Miku, Mario Rondón. ARGENTINA: Romero; Zabaleta, Demichelis, Otamendi, Rojo; Lucho González, Mascherano, Ricky Álvarez; Di María, Higuaín, Messi. ESTADI: Salt Lake (Calcuta, Índia). HORA: 15.25 (hora cat.). TV: NITRO.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)