Barça

El calendari torna a complicar la vida al Barça

Copa. La federació espanyola ha fixat l'anada dels setzens de final pel 16 de novembre, un dia després d'una data reservada a partits de seleccions

El calendari atapeït i algunes decisions incomprensibles de la federació espanyola complicaran molt la vida al Barça el mes de desembre. Els de Pep Guardiola disputaran la setmana del 12 al 18 de desembre el mundial de clubs al Japó. Se sabia des que es va fer el calendari que el partit de lliga que el Barça havia de jugar contra el Rayo Vallecano el cap de setmana del 17 i 18 de desembre es disputarà el dimecres 29 de novembre, i que hi haurà polèmica respecte a la data del partit de lliga que jugarà el Barça abans de marxar cap al Japó. Els blaugrana demanaran jugar dissabte, però tenint en compte que el rival és el Real Madrid, segur que José Mourinho hi dirà la seva.

Però la disputa del mundial de clubs obligava a moure un altre partit dels blaugrana, perquè pel dia 14 de desembre està fixada l'anada dels setzens de final de la copa del Rei. Ahir, Catalunya Ràdio va explicar que el Barça ja ha estat informat per la federació que aquest partit, que serà contra un equip de la segona divisió B, ha estat traslladat al dimecres 16 de novembre, un dia després d'una data que la FIFA té reservada per a partits de seleccions.

Negociar

Amb aquest panorama, el Barça haurà de negociar amb les respectives federacions per poder disposar del nombre més gran possible de futbolistes del primer equip. Sobretot tenint en compte que la normativa de la competició obliga a tenir sempre sobre el camp set jugadors de la plantilla professional. Guardiola va valorar ahir el tema, i és partidari de tornar a canviar el partit de data: “És un gran problema i no hi veig solució. Imagino que Del Bosque els convocarà tots i no tindrem jugadors, perquè la normativa diu que només poden jugar quatre del filial. El club haurà de negociar amb la federació, però haurem de canviar la data i no sé quan jugarem.”

És segur que el Barça no podrà tenir aquell dia els internacionals argentins, Messi i Mascherano, perquè tenen partit oficial de classificació per al mundial de 2014 contra Colòmbia. Tampoc no podrà disposar, en cas que ja estigui recuperat, d'Alexis Sánchez, ja que Xile s'enfronta amb el Paraguai.

Pel que fa a la resta de seleccions, el Brasil i Holanda tenen fixats partits amistosos i s'hauria de negociar que alliberessin Alves i Afellay, però la negociació més important, com deia Guardiola, haurà de ser amb la federació espanyola, la mateixa institució que ha fixat el partit en aquesta data. Espanya hauria de jugar un amistós el dia 15 de novembre a Costa Rica i Vicente del Bosque podria convocar fins a nou jugadors del primer equip blaugrana. La federació espanyola haurà d'alliberar-ne la majoria si vol que el Barça pugui jugar el partit. L'altra opció, com deia ahir el tècnic blaugrana, és tornar a canviar la data.

MOTIU

El partit s'havia de jugar la setmana que el Barça disputarà el mundial

NEGOCIACIÓ

El club haurà de parlar amb les federacions perquè alliberin alguns jugadors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)