Eurocopa

El camí s'endureix

Eurocopa. Avui comença el Top 16, amb cinc equips de la Lliga Endesa i només dues places als quarts per grup

Grup E

1a jornada

UCAM Múrcia - Montakit

20.45 h

Herbalife - Lokomotiv K.

21 h

Grup F

Khimki - Lietkabelis

17.30 h

Ratiopharm - Bayern

20 h

Grup G

Nijni Nòvgorod - Zenit

17.30 h

Lietuvos Rytas - Hapoel J.

18 h

Grup H

Cedevita - València

19 h

Alba Berlín - Unicaja

20 h

La dificultat per tancar la nòmina d'inscrits a l'estiu per les pressions de la FIBA –la graella de sortida recollia vint participants, quan s'aspirava a 24– ha fet que els tres primers mesos del torneig hagin servit només per reduir la llista a setze. Dels quatre ja eliminats (Buducnost, Skopje, Olimpija i Bilbao), sorprèn el cas basc, amb potencial per traçar un trajecte més llunyà a Europa.

Tota una advertència a tothom qui aspiri a principi d'abril a alçar el títol i a endur-se l'anhelat bitllet a l'Eurolliga per al curs que ve. Amb el Top 16 –des d'avui i fins al 8 de febrer, i els dos primers de cada grup passen als quarts–, el camí ja s'enverina i el marge d'error es minimitza.

Cinc països

La Lliga Endesa (5), Rússia (4) i Alemanya (3) aporten el 75% de participants en aquest punt de la competició. Això ha motivat que, per exemple, en el grup E hi hagi tres equips espanyols, a banda del Lokomotiv, molt millorat arran de l'arribada de Sasa Obradovic a la banqueta, en el lloc de Katsikaris. Però, un cop més, l'Herbalife arriba a aquest punt confirmant el seu idil·li amb la competició: 7-1 amb la millor diferència de punts (+128) i el millor atac (94,8). Tant el Múrcia com el Montakit ja veuen com un èxit arribar fins aquí. Els altres dos equips de la Lliga Endesa són en el grup H, l'Unicaja i el València, que avui jugaran sense Musli i Kravstov els seus partits. Els taronja reben menys punts que ningú (71,2) i també van fer 7-1 a la primera fase –ningú no va acabar invicte–, però ni el Cedevita ni l'Alba són caramels.

Tampoc hi ha res escrit en l'F –a priori, el Khimki i el Bayern són favorits, però el Ratiopharm és el líder a Alemanya (16-0)–, ni en el G, amb el Zenit per sobre de la resta, però amb el Lietuvos lituà i el Hapoel reforçats amb Clevin Hannah i Malik Hairtson, respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)