Europeu

Ja no hi ha res fàcil

Europeu. Espanya s’enfronta avui (18 h) en els quarts a Letònia, que ha eliminat Sèrbia, la vigent campiona

Que Espanya hagi superat amb èxit l’escull de quarts en les últimes cites no li garanteix res avui contra Letònia (18 h, Teledeporte). Només li cal fer una ullada a les angoixes dels dos darrers estius, en què va patir el que no està escrit per accedir a la lluita per les medalles. L’any passat, en els Jocs, va vèncer 64-62 contra Turquia i, en l’europeu del 2015, 75-74 amb Montenegro. En els dos casos, amb un paper determinant d’Anna Cruz.

Sobre el paper, la superioritat de la selecció espanyola és òbvia –l’equip bàltic no ha pujat mai al podi i el sostre és el quart lloc a l’europeu del 2007–, per bé que Lucas Mondelo no se’n refia gens. I encara menys, després d’eliminar dimarts Sèrbia, campiona vigent (70-75). “Ja vam avisar que en aquest campionat hi hauria sorpreses i, per exemple, tant Sèrbia com Rússia han quedat fora del torneig i també de la copa del món de l’any que ve [tan sols hi accedeixen els cinc primers]”. El tècnic, que té tothom disponible –el dilluns va fer descansar Marta Xargay perquè tenia algunes molèsties–, està convençut que la derrota contra la República Txeca no afectarà l’equip, igual que el descans que va concedir el dimarts: “Sempre va bé un dia sense bàsquet després d’un mes i mig de concentració.”

Sense secrets

A banda de ser seleccionador letó, Martin Zibarts és durant el curs assistent de Mondelo a Kursk. Per tant, coneix bé el preparador de l’Hospitalet. Ell n’és totalment conscient: “En atac, ens pararan trampes i treballarà la defensa de canvi, de fusió... Per prevenir-ho tenim coses preparades.” Si bé la seva referent estadística és Anete Steinberga –la pivot fa 15,8 punts i 13,3 rebots–, Letònia destaca sobretot per l’amenaça exterior, amb 7 triples anotats de mitjana amb un 31,5%. A més, té molta cura de les possessions i únicament perd 12,8 pilotes, quart del torneig. El seu problema és que l’única base pura, Elina Babkina, es va fer mal contra Sèrbia i ara és una incògnita saber si estarà disponible aquesta tarda... El vencedor de l’enfrontament se les haurà a les semifinals, a Bèlgica o Itàlia, que inauguraran la jornada d’avui al Praga Arena (12.30 h).

LA PRÈVIA

Tenim molt clar que tot està molt igualat, que la frontera entre l’èxit i el fracàs és molt fina. Hem d’estar al cent per cent
Lucas Mondelo

LA DADA

Entrar a quarts per cinquè any seguit no és fàcil. El rivals van creixent, molts d’ells amb nacionalitzades. Tot es complica
Lucas Mondelo
23,3
de valoració
de Sancho Lyttle, segona amb més valoració. La tercera és Steinberga, amb 22,3.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)