FEB

El Bàsquet Girona continua intractable (74-56)

Bàsquet.

El Bàsquet Girona ha encadenat contra l’Hospitalet (74-56) la setena victòria i continua intractable a la LEB Plata en un partit en què ha fet valer més la seva força defensiva que no pas l’exuberància ofensiva d’altres vegades. Tot i algunes fases de desencert exterior, Sàbat, Moreno, Hester i Sevillano han tornat a demostrar el seu talent contra una defensa molt rocosa.

Els gironins s’han vist sorpresos en els dos primers minuts amb un 2-9 en contra. El pivot visitant Ivan Garcia (7 punts) s’ha trobat com al jardí de casa mentre els triples de Sàbat i companyia no volien entrar. Un dos més u del base de Llagostera, però, ha canviat la dinàmica del partit i el primer triple de l’equip de Formeno (Sevillano) ha desencadenat un petit tsunami al parquet amb un 16-3 de parcial amb protagonisme especial per a Cosialls, Hester i Sevillano, híper actius a les dues cistelles. Un triple d’Esteban ha provocat la màxima diferència (26-16) en ple festival no només ofensiu sinó de control del rebot gironí en les dues anelles.

L’Hospitalet ha reviscut en el segon quart de la mà dels llançaments de Lozoya i del desencert exterior del Girona, que ha fallat els quatre triples que ha intentat. L’equip, a més, no ha pogut controlar el rebot i això li ha impedit córrer, que és el que li agrada. El partit s’ha travat i l’equip no s’ha trobat còmode. La grada d’animació ho aprofitat per cantar “volem barraques” i “llibertat presos polítics”. Els visitants s’han acostat a tres (34-31) just abans que una esmaixada de Hester a l’estil Charles Barkley en l’última centèsima hagi provocat un oh d’admiració col·lectiu en la grada (36-31).

El Girona ha recuperat en el tercer quart gairebé totes les senyes d’identitat menys l’encert en el triple (2/9). L’esforç en defensa, la fortalesa en el rebot en les dues anelles, la màgia de Sàbat, la grapa de Sevillano i l’incansable esforç de Hester per fer-se lloc han permès l’equip disparar la diferència fins els 14 punts (53-39) després d’un triple de Sàbat.

L’últim quart ha començat amb cistelles fàcils de Moreno i Costa i un triple de l’escorta d’Alcorcón, MVP la passada jornada, que ha marcat definitivament el camí (62-45) de la victòria. Els del Llobregat encara no s’han rendit (0-7 de parcial) però ha aparegut un altre cop Moreno, tot i que l’han defensat duríssim tot el partit, per fer dues cistelles que han estat definitives (66-52). A partir de llavors festival gironí en què no hi ha fallat el rookie Adrià Moncanut, que s’ha marcat en l’última jugada una cistella de crack.