FEB

El Girona ja mira cap a la copa

Bàsquet. El primer lloc en la primera volta li permetria jugar la primera final oficial de la seva curta història

El Bàsquet Girona de Marc Gasol té un primer objectiu esportiu que s’ha proposat assolir abans no acabi la temporada, classificar-se per a la final de la copa LEB Plata, una oportunitat no només per aixecar el primer títol de la història, sinó per fer un pas de gegant de cara a l’ascens. La final la jugaran el 28 de desembre els dos primers classificats de cada grup quan es completi la primera volta. El premi, a banda del títol, serà assegurar-se jugar com a local qualsevol futura eliminatòria d’ascens a la LEB Or.

Els gironins (7-0) van ampliar el cap de setmana passat la diferència respecte al segon classificat, Múrcia (5-2), equip al qual visiten dissabte. Una victòria deixaria aquest primer lloc pràcticament assegurat.

En l’altre grup també hi ha un líder destacat, el Juaristi (7-0) d’Azpeitia. El reglament de la federació espanyola concedeix la final, precisament, al líder del grup Oest, el del Juaristi. Si aquest hi renunciés per la raó que fos, el Girona podria organitzar la seva primera final a Fontajau.

Set equips per a un lloc

La lluita per l’ascens presenta aquesta temporada novetats rellevants. Més enllà que el primer de la fase d’ascens se’n vagi directe a la LEB Or –gran objectiu de l’equip– els vuit següents no sortiran tots del grup per al títol. Les eliminatòries inclouran també el primer classificat del segon grup, el que lluita per la permanència. Si el campió de la copa acaba jugant aquestes eliminatòries –a doble partit– podrà jugar la tornada a casa i amb l’afició a favor. La temporada passada les eliminatòries per a l’ascens les van jugar només quatre equips, els que van quedar entre el segon i el cinquè del grup d’ascens.

Domini en el rebot

Antonio Hester continua una setmana més com a màxim rebotejador de la categoria (9,4 per partit) al davant de l’internacional júnior del Barça B Sergi Martínez (7,4). Sevillano és quart (7,9). En la valoració global, Hester és tercer (22,7) darrere de Martínez (23,3) i Eddy Polanco (Arcos Albacete, 23,6).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)