FEB

La copa és més a prop

Bàsquet. LEB Plata. Segona meitat excel·lent dels d’Àlex Formento en el derbi català, amb un Víctor Moreno espectacular (23 punts, amb cinc triples)

B. girona 84 pardinyes 62

BÀSQUET GIRONA:Sàbat (13), Hester (14), Esteban, Dijkstra (14) i Sevillano (14) –cinc inicial–; Costa, Moncanut, Cosialls (4), Niang, Díaz (2), Moreno (23). 15/31 en tirs de dos, 10/28 en triples (5 Moreno, 3 Sevillano, 1 Sàbat i Dijkstra) i 24/30 en tirs lliures. 41 rebots (11 Dijkstra), 15 assistències (7 Sàbat) i 111 de valoració (27 Moreno).ILERDAUTO NISSAN PARDINYES:Rubin de Celis (7), Davis (14), Duch (3), Hundley (2), Gasque (6) –cinc inicial–; Rodríguez, Fernández (3), Dieng (3), McCullock (6), Domingo (6) i Lobaco (12). 17/31 en tirs de dos, 8/32 en triples (2 Davis i Gasque, 1 Rubin de Celis, Duch, Fernández i Lobaco) i 4/8 en tirs lliures. 27 rebots (7 Davis), 11 assistències (7 Davis) i 41 de valoració (21 Davis).PARCIALS:19-23, 21-19 (40-42), 24-10 (64-52) i 20-10 (84-62).

La propera (16-11-19)

Bàsquet Girona-Prat; Menorca-Múrcia; Benicarló-Villarrobledo; Gran Canària-Barça B; L'Hospitalet-La Roda; Pardinyes-Albacete

La final de copa, a tocar. I és que el triomf d’ahir del Bàsquet Girona per 84-62 contra el Pardinyes val triple: recupera sensacions després de la derrota a Múrcia (l’única), apropa els de Formento a la final de copa a dues jornades del final de la primera volta i serveix també com a revenja contra el Pardinyes, després de perdre en la semifinal de la Lliga Catalana a Fontajau.

Això que els locals van patir en el primer quart, tot i el bon to inicial d’un gran Dijkstra (13 punts en el descans). Una esmaixada seva va situar un 16-15, neutralitzat per un 0-8 visitant. Un triple final de Víctor Moreno, el millor ahir, va tancar el primer quart amb un negatiu 19-23. En el segon, el Bàsquet Girona es va mantenir competitiu en un període igualat. Un altre triple de l’aler va posar el 28-25, replicat de nou pel Pardinyes amb un 0-7 (28-32). El 40-42 del descans, amb un gran Lobaco en la recta final (7 punts en el descans), ho va deixar tot obert.

11-0 després del descans

En la represa va arribar el millor joc. Un 11-0 de sortida, amb Sàbat dirigint amb encert i anotant, va donar la iniciativa als de Formento. Sevillano també va aportar en la recta final del tercer quart per arribar al tram final amb un esperançador i treballat 64-52. A partir d’aquí, Sàbat des del tir lliure va saber negociar el marge i tancar un gran triomf que retorna les bones sensacions al vestidor del Bàsquet Girona, líder a un triomf del Menorca.

“El partit ha tingut una intensitat que esperàvem. Hem encaixat massa punts, 42 al final del segon quart. Tot al contrari ha passat en la segona part, quan sí que hem tingut tensió. Hem fet un joc fluid, amb bones transicions ofensives hem trobat tirs alliberats, cosa que ens ha permès fer una segona part extraordinària”, va dir Formento al final del partit.

LA DADA

14
rebots
més va agafar ahir el Bàsquet Girona que el seu rival. Dijkstra, amb 11, va dominar la zona