FEB

L’Spar Citylift encaixa la primera derrota a la lliga (65-68)

Bàsquet.

L’Spar Citylift ha encaixat a Fontajau contra el Gernika (65-68) la primera derrota a la lliga i ha desaprofitat la derrota de l’Avenida a Lugo per assegurar el primer lloc de la fase regular al final de la primera volta. Un 0-9 de sortida de les basques ha marcat el partit ja que des de llavors tots els esforços de les gironines per fer-se amb el control del joc ha trobat resposta d’un rival liderat per Milic (14 punts i 7 rebots) i Roundtree (17 i 5). Entre les gironines Mendy (17 punts) ha estat la més efectiva.

El Gernika ha sortit a tot drap i ha agafat amb l’Uni amb la defensa baixa. Dietrich (5 punts de fora), Roundtree i Wojta han col·locat un 0-9 en exactament 1:41 que ha obligat Èric Surís a demanar el primer temps mort, una pausa que ha tingut l’efecte desitjat. Mendy ha clavat el primer triple i Coulibaly ràpidament s’ha fet forta sota les anelles. Laia no només ha començat a controlar el ritme de joc sinó que ha clavat un triple, que seguit d’un altre de Mendy han posat les gironines per davant (18-17). Elonu, molt ben defensada, i Andusic s’han afegit al bon moment de l’equip (20-17) tot i que les basques han parat el cop amb cistelles a sota de Lo i Mazionyte.

El segon quart ha començat amb un triple d’Elon, que semblava donar ales definitivament a l’equip (25-21), però ha passat just al contrari. Sense Laia les gironines s’han encallat completament i en atac estàtic Sykes, que ha sortit de revulsiu, les ha vist quadrades des de fora (0 de 4). El Gernika, per la seva banda, ha anat per feina i amb Roundtree, Lo i Milic fent mal a prop de l’anella ha aconseguit una màxima diferència de 5 punts després d’un rebot d’atac que ha emprenyat de valent Surís, que ha tornat a demanar temps mort (27-32). Abans del descans Mendy i Elonu, amb el segon triple, han evitat mals majors (32-34) però les sensacions no eren bones.

Com en en el segon quart, el tercer ha començat bé. Un 5-0 amb cistella d’Elonu i triple de Mendy (37-34), però una altra vegada el Gernika ha portat el partit al seu territori i les seves millors jugadores, Milic i sobretot Roundtree, han trobat el seu espai en atac (41-45). Surís ha fet canvis i l’entrada de Sykes aquesta vegada sí que ha que canviat la fisonomia de l’equip, que amb un gran esforç ha capgirat el resultat tot i que un triple final de Mazionytie ha fet mal (51-52)

En l’últim quart les gironines s’han encomanat a Sykes, que forçant penetracions i faltes semblava portar l’equip pel bon camí (61-58). Llavors, però, han aparegut nervis, imprecisions i tirs errats, situacions que les dues figures del Gernika, Milic i Roundtree, amb un triple letal, han aprofitat per decidir el partit i rematar-lo en els instants finals.