FEB

El Bàsquet Girona guanya a Albacete (59-94) i jugarà la copa LEB Plata

Bàsquet. LEB Plata. Un 0-11 entre el final del primer quart i l’inici del segon (15-30) marca el camí d’una gran victòria a Albacete

El Bàsquet Girona serà a la copa. Els de Formento han complert els pronòstics i després de superar aquest vespre a l’Albacete a domicili per 59-94, han finalitzat la primera volta com a líders en solitari del grup est de la LEB Plata.

Amb l’aposta de Niang al cinc inicial i amb dos triples de Sàbat per marcar terreny ha començat el matx a Albacete (2-8). Un marge que més o menys s’ha mantingut fins al 15-19, a un minut pel final del primer quart. Ha estat aquí quan els gironins han trencat el partit amb un parcial de 0-11 (15-30 a l’inici del segon acte), amb la tercera bomba del base de Llagostera i una bona actuació coral. Aquest marge s’ha ampliat fins i tot a un més 19 (21-40), que l’Arcos ha pogut maquillar una mica al descans (33-44), amb cistella sobre la botzina inclosa d’Agbeko.

A la represa Ndiaye ha encapçalat la reacció (39-46), però Sàbat i Dijkstra des del triple, amb un 0-13 (39-59), han congelat els ànims locals. A partir d’aquí, i després de tancar el tercer quart amb solvència (50-68), al darrer parcial els visitants han afegit a la festa a Víctor Moreno i Màxim Esteban, que amb un triple el primer i dos el segon (53-86) han tancat el teló d’un triomf contundent i transcendent a quatre minuts pel final.