FEB

Per on anàvem?

L’Spar Citylift guanya a Càceres un partit en què la principal dificultat era el fred

La defensa (15 punts entre el primer quart i el tercer) i el rebot (24-48) tornen a ser desequilibrants

Èric Surís, en les prèvies dels partits contra equips diametralment inferiors, se sol referir al respecte com la base per evitar sobresalts. En van patir, sense anar més lluny, dissabte, a Bembibre i a Tenerife, el Cadí i el València, dos dels quatre equips que acumulaven dues derrotes. Els altres dos perseguidors immediats de l’Uni són els seus dos anteriors rivals en la lliga, l’Avenida i el Gernika (55-68 a Salamanca i 65-68 a Fontajau). “Veníem d’una aturada i sempre és difícil. I per les condicions del Serrano Macayo: hi feia molt fred i per a les jugadores sempre és una dificultat afegida. És risc de lesió i costa mantenir l’escalf en el partit”, argumentava l’entrenador després del duel, en què la seva banqueta s’abrigava amb xandalls i anoracs de plomes i es tapava amb mantes mentre les locals jugaven amb samarretes de màniga llarga sota l’uniforme.

La defensa (15 punts entre el primer i el tercer quart) i el domini aclaparador en el rebot (24-48, 16-14 a l’anella que defensava l’Al-Qázeres) van ser els punts destacats del manual de supervivència que va seguir l’Spar Citylift, molt superior malgrat la dificultat de mantenir el canell a una temperatura digna: 24/46 de dos i 3/13 triples.

Idees clares

Més enllà de la crida a sortir endollades, el cos tècnic de l’Uni havia insistit a aturar les jugadores franquícia locals. “Teníem clar que la principal font de punts i de generació de joc era Carter i li hem fet una defensa molt bona”, explicava Surís sobre la vigilància que van fer a l’escorta d’Al-Qázeres (-6 de valoració). També hi va ajudar que Oma sortís en el cinc inicial per anul·lar Simms (autora de 6 dels 8 punts del seu equip en el tercer quart; va acabar amb 3/11 de dos). L’aler de Terrassa va ser la que va jugar més (26:13) i la que va anotar menys (2), en una altra jornada coral en l’aportació ofensiva.

Tampoc era fàcil controlar la pilota. A Mendy se li va escapar per la banda la pilota que li enviava Coulibaly del salt inicial. Elonu, de mitjana distància, va inaugurar el marcador; Laia Palau, en transició, i la francesa, sola, després de recuperació, en menys de tres minuts, colpejaven les verdes (0-6). Ginzo i Simms (5-8 de tres) feien acte de presència, però l’entrada de Sykes per Mendy a 4:17 va permetre a la nord-americana aprofitar l’anar i venir en què s’havia convertit el duel (7-13 sola al camp ofensiu després de pèrdua –6-7 en el primer quart– i posterior recuperació).

El rebot era gironí (8-14 rebots, amb 5-4 a l’anella que defensava l’Al-Qázeres), però el joc elaborat anava car: 7-15 Andusic assistida per Oma al final del primer quart. Les locals no la veien 2/12 de dos i des del 9-15 a l’inici del segon quart (Simms després de tap) no va encistellar més en joc fins al triple de Medina (14-30), que tancava el 0-12 obert per Araújo de tres.

Sykes (9 punts i 12 de valoració en el descans) era en tots els atacs: 9-18 (2+1), 11-23 i 11-25 després d’eslàlom dins del triple. Mendy (11-27) i Araújo (11-30) també encistellaven després de rebre falta i l’aler pivot gallega s’enfilava fins als 8 punts llegint molt bé la seva superioritat a la zona (16-32) a 3:02 del descans (22-37 amb 15-26 rebots i 9-13 pèrdues).

El guió

Elonu tornava a ser la primera a anotar per a l’Uni: 24-39 després de pick & pop i 24-43 fent saltar Forasté amb el seu joc de peus a la pintura. I la defensa, l’antídot als intents de l’equip local, reduïts a Simms.

Andusic anotava fàcilment a l’inici del darrer quart i Rosó feia el segon triple gironí (30-57), respost per Simms, autora dels últims 9 punts verds i que va fer el 37-59 a tauler de tir frontal, al límit de la possessió i després que Mujovic trenqués el seu monòleg (35-59). El segon triple d’Araújo trencava el domini local en el darrer quart (39-62, 9-10 de parcial).

Sykes va acabar rendida a la seva pròpia inconsistència: dues faltes seguides, dos atacs seguits (41-64 amb l’esquerra de dalt a baix i 41-66 creuant la zona) i falta després de pilota perduda –la quarta–, mentre que Andusic hi posava seny 42-70 amb un tir lateral que obligava (?) el seleccionador absolut portuguès i tècnic local a demanar temps mort a 2:17. Tot, perquè el resultat ja no es tornés a moure tot i el triple d’Elonu en l’últim atac, fora del temps.

2
equips
queden amb dues derrotes, una més que l’Uni, els dos anteriors rivals en la lliga.
L’equip ha sortit molt concentrat i defensivament amb les coses clares. Amb set punts en el primer quart i vuit en el tercer, queda clar que la posada en escena ha estat molt bona
Hem arrodonit quaranta minuts de treball molt bons en un partit que hem tractat amb molt respecte