Eurolliga

Marta Xargay i la quarta samarreta

Bàsquet. El Kursk s’afegeix a l’Uni, l’Avenida i el Praga com els equips amb els quals la gironina ha jugat a Fontajau

El Dynamo de Kursk és el quart equip amb el qual Marta Xargay (Girona, 1990) ha jugat a Fontajau. L’equip rus, en els qual la gironina compleix la seva segona temporada, s’afegeix al seu anterior equip, l’USK Praga, amb el qual també va jugar un partit a Fontajau en les seves tres temporades a la República Txeca. I també en la primera fase de l’Eurolliga: el 3 de febrer del 2016 va jugar 17:47 (0 punts), sortint en l’equip inicial, en el qual també hi havia Laia Palau (3), que va jugar 36:38 en un duel favorable a l’equip gironí (54-52).

Un cercle

Marta Xargay va formar part del primer equip de l’Uni des que el club va aparèixer en les competicions FEB, el 2007 en el segon any de vida de l’entitat a la Lliga Femenina 2 i amb fitxa júnior –aquell curs va ser MVP de l’estatal, la final del qual les gironines perdrien contra el Celta. El darrer dels 77 partits que va jugar a l’Uni en competicions FEB en tres anys (18, 27 i 32) va acabar amb l’ascens a la màxima categoria, a Badajoz el 2009. El curs següent Xargay era en el debut de l’Argon a la Lliga Femenina, a Salamanca. Però amb la samarreta de l’Avenida, amb el qual va jugar sis anys. I si el seu debut va ser contra el seu equip de formació, el darrer , també. El dia de Sant Jordi del 2015 , a Fontajau i amb el que avui és el seu entrenador, Roberto Íñiguez, a la banqueta gironina quan l’Spar Citylift va alçar el seu primer títol de lliga.

“Sé que arribarà el dia que hauré de dir adeu i sí que tinc il·lusió per tornar a casa. Al final, de jugar a la teva ciutat, d’estar al costat de la teva gent, quan fa deu anys que sóc fora, també en tinc ganes, no t’enganyaré”, va dir aquest estiu en una entrevista a aquest diari, sobre la possibilitat de jugar al seu club d’origen en la màxima categoria estatal.

La pista

Marta Xargay ha trepitjat l’antic parquet gironí –el d’ara hi és des d’aquest estiu– més cops, davant el públic. L’Ajuntament de Girona i l’Uni li van fer un homenatge per la plata olímpica aconseguida a Rio el 2016 en la final contra els EUA. Era el mes d’octubre i un cop acabada la seva segona i fins ara darrera temporada a la WNBA –Phoenix Mercury, 24 i 20 partits en l’equip inicial (4,3 i 6 punts per partit) el 2015 i el 2016 –. I no era el primer: el març del 2014 es va reconèixer la seva trajectòria abans de l’homenatge als precursors del bàsquet femení gironí.

LA DADA

77
partits
va jugar Xargay al primer equip de l’Uni en competicions FEB. Cap a la Lliga Femenina.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)