FEB

Sàbat condueix el Girona a un gran triomf a Menorca (70-76)

Bàsquet.

El Bàsquet Girona ha sumat la desena victòria de la lliga i manté el lideratge de grup a la LEP Plata. L’equip ha superat un dels seus rivals directes, el Menorca, partint d’una molt bona defensa que li ha permès un domini absolut del rebot (39 a 27) i assecar els tiradors locals. En atac, Sàbat (27 punts i 6 triples) ha estat extraordinari però Moreno i Sevillano l’han acompanyat per fer anar de corcoll els jugadors locals.

Sàbat s’ha erigit des del primer moment en el líder ofensiu de l’equip. En els primers minuts només ha tingut resposta d’Otegui, que ha fet tres cistelles seguides. En el Girona Hester ha anat perdut i ha acabat a la banqueta ben aviat. Sense ell, ha aparegut la millor versió de Sevillano, que clavant triple en transició (11-14) i forçant faltes ha mantingut l’equip al capdavant contra un rival amb molts problemes per anotar de fora i per tancar el rebot.

En el segon quart els gironins s’han escapat d’entrada (20-27), però el Menorca ha aprofitat errors i imprecisions en atac dels de Formento per capgirar la situació (28-27) en un tres i no res. Ha tornat Sàbat a la pista i el primer que ha fet ha estat un triple des dels nou metres. Hester també s’ha reactivat però el Girona no ha sabut aturar el nord-americà Guebert i Okeke també ha fet mal en alguna acció puntual. Corbacho i els exteriors, en canvi, han estat defensats perfectament. En atac l’equip s’ha encomanat al seu director de joc, que amb dos triples més ha acabat la primera part amb 16 punts (34-38).

El tercer quart ha començat amb un triple de Moreno, un presagi del que vindria. Sevillano, com si fos Bodiroga, ha trencat la defensa dels locals amb cistelles de catàleg i tot i la resistència inicial del Menorca el partit s’ha trencat després d’una falta antiesportiva i una tècnica dels locals, jugades rematades amb un triple de Dijkstra (43-56). La diferència s’ha disparat als 16 punts després de dues bones accions de Hester. El primer triple de Corbacho i el segon de Jiménez han tornat l’esperança a l’afició local (52-62).

En el darrer quart Sàbat ha continuat fent de les seves. Amb tot, una rauxa final dels menorquins, amb triples de Jiménez i Corbacho ha igualat el duel (70-74) a 1:30 però els jugadors del Girona han mantingut la calma i han sentenciat des del tir lliure.