FEB

L’Spar Citylift guanya a La Seu d’Urgell en un final ajustat (54-56)

Lliga femenina. Wiese i Coulibaly, amb 17 i 16 punts, les més destacades i protagonistes del desenllaç

L’Spar Citylift s’ha endut el duel amb el Cadí 54-56 en un partit molt intens resolt en un final ajustat, que el Cadí ha tingut a la mà amb una suspensió de Wiese i un tir de Laura Peña des de camp propi després que Mendy no esgotés el temps llançant sola de tres.

Esgotades

Cadí ha acabat imposant el seu ritme al segon quart, amb 5-8 faltes. La primera acció de Tinara Moore, un dos més un, ha donat el primer avantatge al Sedis (17-16), que tindria una màxima de sis en la segona acció continuada de la seva referència interior (26-20) en el seu vuitè punt, tots al segon quart. L’Spar Citylift ha anat de més a menys, sense encert en el tir (0/7 triples al descans). Vasic ha fet d’ofensiu el 4-10 després de cistelles aparentment senzilles de Coulibaly (0-2), Palau (0-4), Elonu (2-6) i Mendy (4-8).

El triple de Wiese i un tir lateral de Pascua han trencat el domini gironí al primer quart i, al segon, l’Uni ha estat gairebé cinc minuts sense anotar des del 12-20 d’Elonu al contraatac després del tercer tap de Mima, fins el 26-22 de l’alera pivot de Houston, que igualava Moore amb 8 punts com les màximes anotadores d’un partit amb moltes mans, desencert i cansament físic i mental, com ho exemplifiquen les tres possessions exhaurides del Cadí els darrers cinc minuts del segon quart.

El primer triple gironí l’ha fet Mendy (30-29) a 5:43 per acabar el tercer quart i després que Wiese tornés a situar la màxima de sis (30-24). L’Spar Citylift ha entrat en bonus a 5:02 i quan el Cadí tot just duia una falta. Imprecís, el partit, l’Uni ha carregat el joc a dins, amb 8 punts de Coulibaly al tercer quart –ha posat l’Uni per davant 36-37) i Andusic 40-39 per castigar Moore, fina en atac (14 punts al tercer quart).

Gustavsson ha obert el darrer quart des de 6,75 m (43-39), amb resposta de Rosó trepitjant la línia, a tauler (43-41). La rotació de Palau al lloc de base ha fet de tir lliure el 45-42, després del qual l’Uni recuperava a camp contrari mitjançant Mendy, que empataria a 45 amb el 2+1 a cinc minuts per acabar després d’entrar per Sykes, molt perduda (-8 amb ella a pista, la pitjor).

Mendy de tres ha posat l’Uni per davant (47-48) i Geo Bahí l’ha respost (50-48) després carregant-se l’equip a l’esquena a menys de tres minuts. Elonu, assistida per Palau en el retorn de la barcelonina a pista, ha empatat a 50 i Coulibaly, sota el cèrcol i amb tres rivals a sobre, feia el 50-52 a 1:47.

Wiese amb 4 punts ha liderat el Cadí entrar al darrer minut per davant (54-54), amb l’Uni per davant amb el 54-56 de Coulibaly de tir lliure després de forçar la cinquena a Moore a 37,8 segons. Però la nord-americana ha fallat el darrer atac local