FEB

Cinquè triomf seguit del Girona, el dia de l’homenatge a Trias a Palau

Bàsquet. Els gironins es mantenen líders

El Bàsquet Girona ha sumat el cinquè triomf seguit i es manté líder de la classificació després d’un treballat triomf sobre el Barça B, el dia que el club ha volgut reconèixer Jordi Trias, que ha rebut l’escalf de l’afició gironina en el duel al Palau-sacosta.

Els dos triples de Graham han marcat el primer quart. El primer posava el 9-2 al marcador, després de contraatac de Hester i dues accions de Sevilano per completar un parcial de 9-0 i, el segon, en transició establia una màxima d’onze (15-4) després de triple frontal de Dijkstra.

Però el Barça s’ha estrenat de tres al cinquè intent (15-7 Lluís Costa) en una acció clau. Perquè Hester s’ha carregat amb la segona i ha marxat al banc mirant de superar un bloqueig indirecte en la mateixa acció. A més, els visitants han fet tres triples més en el final del primer quart (4/7). Dos seguits amb pèrdua gironina a camp propi entremig (19-11 Marcos i 19-14 Font) i, per arrodonir-ho, un altre de Juan Ignacio Marcos al límit del temps i després de fer volar el seu defensor (21-17).

Ibou Badji a sis minuts pel descans ha posat de nou el Barça per davant (26-27) amb una esmaixada a dues mans després d’interceptar la pilota de Sàbat a Dijkstra, que completava un parcial d’1-10. Sevillano ha tornat a respondre a l’inici però, en aquest moment, el Barça sí ha encistellat de seguida de 6,75 amb Font de la cantonada (28-30) i Àlex Formento ha hagut de demanar temps i, alhora, fer entrar Graham.

L’atac gironí seguia entrebancat, amb tres cistelles en joc en tot el segon quart: dues els primers 45 segons i l’altra de Sevillano a 5:35. Per exemple, Hester fallava una contra i Mor Niang l’esmaixada de l’ofensiu, el triple de Moreno feia la corbata i, a la’tac blaugrana, Marcos el clavava (31-37) a 11 segons, temps suficient perquè Sàbat obrís el seu compte al límit del temps (34-37).

Igual

El Girona ha tornat a començar millor el tercer quart i després d’encaixar un bàsquet (34-39, Sergi Martínez) ha enllaçat un parcial de 10-0 que tancava Sevillano de 6,75, després d’una finta per pensar-ho i tot. Un dos més un de Moreno i una bomba de Sàbat contribuïen al parcial obert pel 77, amb la mà calenta perquè el seu setè punt al parcial obria un forat (46-42) que reduïa El Hadji amb el seu segon triple després del descans (44-42 i 46-45).

Després, el partit s’ha passat a jugar per sobre el cèrcol, amb Hester i Badji aprofitant els ofensius, en esmaixada el blaugrana, fins que Sevillano ha tancat el quart de tres am

Graham de tres (60-58) ha neutralitzat El Hadji, autor del 55-54 també de 6,75m. Però el Barça B tenia Font (57-57) i Jaime Fernández (60-62) que bombardejaven la defensa vermella, de lluny.

Diego Ocampo ha rebut tècnica a 4:27 (63-62 Sàbat) per reclamar un segon de possessió, esgotada amb triple de Marcos que feia aigua després i amb quatre punts de Dijkstra (62-62 i 65-62) de prop l’anella per posar ordre abans i després.

El segon triple d’El Hadji al darrer quart (quart del partit) empatava el duel a 65, però Sàbat seguia trobant el seu pivot, que no perdonava (67-65).

Sevillano ha ampliat el marge a més d’una possessió a menys de dos minuts (69-65) perquè el Barça insistia de lluny, en tres tacs sense encert mentre els gironins, esperonats pel públic, veien claríssim el camí: 71-65 Graham assistit per Hester, esmaixant per tancar una molt bona circulació de pilota a 1:05.

Fernández d’ofensiu al quart triple seguit fallat pels visitants ha fet el 71-67 a 53 segons. Sàbat i Sevillano amb 1/2 de tir lliure han fet que el cinquè triple d’El Hadji, a tauler (73-70) servís per posar emoció al duel però el llagosterenc ha repetit 1/2 de 4,60 m per tancar el triomf.