FEB

Primera cita amb la història

Copa LEB Plata. El Girona aspira aquesta tarda (19.00 h) a aixecar el seu primer títol tot just en la seva tercera temporada com a equip sènior contra un rival amb el públic a favor

El Bàsquet Girona aspira aquesta tarda a Azpeitia (19.00 h) a aixecar el seu primer títol oficial en una trajectòria que molts pronostiquen que el portarà a mitjà termini a l’ACB. Però el present és la copa LEB Plata contra un rival modest, el Juaristi d’Azpeitia, que jugarà protegit pels seus seguidors. Serà un duel inèdit amb pronòstic totalment obert que el president del club, Marc Gasol, seguirà per streaming des de Toronto mentre continua la recuperació d’una lesió que l’ha deixat fora de combat just quan estava jugant el seu millor bàsquet de la temporada.

Guanyar la copa comporta un premi afegit, jugar com a local totes les hipotètiques eliminatòries per a l’ascens a la LEB Or que hi pugui haver en el futur. En la fase d’ascens només el primer pujarà directament L’entrenador del Girona, Àlex Formento, sembla haver fet els deures respecte a les millors armes de l’equip basc: “Els jugadors han de ser conscients que s’enfronten a un gran equip, que té amenaces individuals però que juga de forma col·lectiva, que busca sempre la millor opció en atac. Són jugadors que usen poc el dribling. Prefereixen passar-se la pilota fins que troben el millor tir possible.”

Encertar els fitxatges

El Juaristi, tot i que és un equip amb un plantejament menys ambiciós que el Girona –que ha encadenat cinc victòries en la lliga–, va completar una primera volta impecable (9-2) sobretot per l’aportació dels seus jugadors americans, encara amb poca experiència a Europa però molt fiables. L’escorta Spencer Reaves, arribat ben entrada la temporada passada, s’ha mostrat com un llançador de triples letal (16 punts per partit i 42% d’encert); el rookie Jakob Lowrance, tot i un ser un center molt alt (2m06), anota i escombra tot el que hi ha sota l’anella, i el base Jahvaughn Powell, que compleix el segon any, penetra i assisteix amb eficàcia, sense filigranes. El jugador de la casa més eficaç és Iker Salazar (2m00). Sense ser cap virtuós en atac, col·labora molt en el rebot (6,5).

A diferència del Girona, els bascos no arriben a la final en el seu millor moment. Dues derrotes seguides els han deixat sense el lideratge del grup i el propi entrenador es veu com a víctima propícia contra els gironins. “El nostre club es troba entre les dues localitats més petites de la LEB Plata i al davant tindrem un equip més gran pels noms dels seus jugadors. Per nosaltres disputar aquesta final ja és un premi, un orgull per a tots.”

Jugar-la i guanyar-la

Àlex Formento mostra més ambició en el seu missatge a l’afició. “Per nosaltres és una oportunitat única en què volem gaudir al màxim de la final, però sobretot guanyar-la.”

L’equip hi arriba en plenes condicions físiques i també anímiques. L’últim a arribar, el nord-americà Herbert Graham, ha necessitat poc temps per demostrar la seva habilitat com a jugador ofensiu. El Juaristi no té, a més, cap jugador amb l’experiència d’Albert Sàbat ni internacionals en categoria de promoció com Víctor Moreno i Màxim Esteban, així com dominadors en el rebot i el contraatac com Antonio Hester i Gerard Sevillano. Sobre el paper la copa hauria de venir cap a Girona, però Formento avisa de les dificultats del partit: “Espero un partit llarg en què els dos equips tindrem els nostres moments i que es decidirà a favor de qui gestioni millor els petits errors.” La il·lusió, en tot cas, és enorme: “Els jugadors tenen ganes de jugar-la i per això estem treballant també per gestionar aquesta il·lusió i que això no provoqui ni precipitació ni angoixa, sinó un joc pausat i amb confiança.”

LA PRÈVIA

És un rival fort en totes les posicions, l’exigència que ens plantejarà serà màxima
Àlex Formento
Entrenador del girona

LA DADA

Les nostres millors armes són la defensa i el joc col·lectiu amb focus d’anotació diferents
Iñaki Jiménez
ENTRENADOR DEL JUARISTI
Jugar aquesta final vol dir que estem fent les coses bé i que el club fa passes endavant
Albert Sàbat
Jugador del Girona
3
temporades
són les que suma d’existència l’equip sènior del Bàsquet Girona, la segona a LEB Plata.

L’equip júnior, a preferent

Aquesta temporada els júniors de segon any del Bàsquet Girona jugaran per primera vegada en la Preferent A, coincidint amb la primera generació que passa per totes les categories del club, que té com una de les principals prioritats els equips de base. De fet, va néixer amb el nom d’Escola de Bàsquet Marc Gasol. Els gironins van aconseguir la classificació el cap de setmana passat amb una victòria contra el CB Santfeliuenc a Cabrera de Mar (72-75). L’equip que dirigeix Arnau Sargatal va dominar clarament el partit en la primera part (30-46), però els barcelonins no es van rendir fins als minuts finals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)