FEB

Derrota del Bàsquet Girona a la final de la copa LEB Plata

Bàsquet. LEB Plata. Els gironins, després d’anar per davant durant 27 minuts, pateixen al darrer quart cinc triples de Reaves, que culminen la remuntada del Juaristi

Derrota cruel del Bàsquet Girona a la final de la Copa LEB Plata (74-69) a Azpeitia, en què ha anat per davant en el marcador des del final del primer quart (16-18) i fins a sis minuts pel final (58-60). Ha estat l’escorta nord-americà Spencer Reaves, amb cinc triples, el que ha donat la volta a l’electrònic amb un darrer quart pletòric, amb cinc triples letals.

Abans, els d’Àlex Formento han protagonitzat un partit sòlid, amb un primer quart més que competitiu (19-20), amb els punts i la bona direcció de Sàbat, i la intimidació de Niang. Al segon els gironins han aconseguit el seu màxim marge (23-35, més 12), mantenint la bona circulació exterior de pilota, la bona selecció de tir i l’encert des del triple (tres en aquest quart). Uns arguments que han trencat el matx al descans (29-37).

A la represa Hester ha continuat amb la seva presència i domini a les pintures. Les dues tècniques als bascos també han ajudat perquè el Bàsquet Girona mantingués el més 8 al final del tercer quart (47-55). Al darrer ha arribat el drama. Amb 53-60 i sis minuts pel final, els locals s’han encès gràcies a l’encert colossal de Reaves, que ha dinamitat el partit amb els seus cinc triples.