FEB

El Cadí la Seu supera l’Ensino (74-68) en l’inici de la segona volta

Bàsquet. L’equip urgellenc ha arribat a manar de vint punts (53-33), però en el tram final se li ha complicat el partit

El Cadí la Seu ha segellat la vuitena victòria en la Lliga femenina a costa del Duran Maquinaria Ensino (74-68), que tot i estar molt just d’efectius ha venut molt cara la seva derrota. El conjunt urgellenc ha dominat la primera meitat (43-27) i després de la represa ha ampliat les diferències fins més enllà dels 20 punts, però l’equip gallec no s’ha donat mai per vençut i amb una Laura Aliaga molt inspirada (18 punts, 16 a la segona part) a punt ha estat de culminar la remuntada.

El Cadí la Seu ha començat molt endollat. Treballant en defensa, molt ritme en atac i bons minuts de la capitana Georgina Bahí, l’equip urgellenc ha aconseguit un primer parcial de 14-5. El tècnic rival ha demanat temps mort i el conjunt gallec ha reaccionat. L’equip local ha cedit segones possibilitats de tir i el Duran Maquinaria Ensino ho ha aprofitat per retallar diferències (18-14). Ja en el segon quart i després d’un intercanvi de cops, les de Bernat Canut s’han escapat en el resultat. La bona direcció de Laura Peña, el domini de Tinara Moore sota l’anella, la verticalitat d’Ariadna Pujol, i l’encert de Sydney Wiese i Jovana Nogic en el llançament exterior, per salvar la defensa en zona que proposaven les gallegues, han tancat el segon quart amb una màxima diferència de 16 punts (43-27).

Com a l’inici de partit, la base vilassarenca Laura Peña ha imposat un ritme de vertigen després de la represa i el Cadí ha ampliat l’avantatge fins als vint punts (47-27 i 53-33). El Cadí tenia el partit encarrilat, però ha baixat la guàrdia i el Duran Maquinaria Ensino s’ha tornat a enganxar. El conjunt gallec ha fet un pas endavant en defensa i la inspiració de Laura Aliaga i Bea Sánchez en atac ha propiciat que les diferències es tornessin a escurçar amb un parcial de 4-16 (57-49). En l’últim quart s’ha mantingut el frec a frec i el Cadí, més per caràcter que per joc, ha sabut resistir les últimes envestides gallegues per tancar l’any al seu pavelló i iniciar la segona volta de la competició amb victòria.