FEB

Reaves trenca el somni

Els cinc triples del nord-americà en l’últim quart culminen la remuntada del Juaristi, que va arribar a perdre de 12 (23-35) en el segon quart

Els gironins van manar durant 27 minuts, des del 16-18 fins al 58-60, a sis minuts del final

JUARISTI 74 B. GIRONA 69

JUARISTI ISB:Powell (8), Salazar (6), Lowrance (20), Guridi (9) i Reaves (21) –cinc inicial–; Bartolomé (3), Hevia, Aizpitarte, Dziuba, Beraza (7). 15/36 en tirs de dos, 12/28 en triples (5 Reaves, 4 Lowrance, 1 Bartolmé, Beraza i Guridi) i 8/14 en tirs lliures. 28 rebots (8 Guridi), 17 assistències (5 Guridi) i 78 de valoració (22 Lowrance).BÀSQUET GIRONA:Sàbat (17), Hester (12), Moreno (4), Dijkstra (9), Sevillano (3) –cinc inicial–; Graham (14), Costa, Cosialls, Niang (4) i Esteban (6). 15/33 en tirs de dos, 10/32 en triples (3 Sàbat i Dijkstra, 2 Graham i Esteban) i 9/12 en tirs lliures. 42 rebots (10 Sevillano), 14 assistències (4 Sàbat) i 69 de valoració (15 Sàbat).PARCIALS:19-20, 10-17 (29-37), 18-18 (47-55) i 27-14 (74-69).

Les finals, per guanyar-les, com a mínim les has de jugar. És un dels tòpics clàssic del món de l’esport, però que en el cas del Bàsquet Girona pren certa rellevància o notorietat perquè la d’ahir va ser la primera final del club, que amb cinc anys d’història (tres l’equip sènior) va estar a punt de triomfar a Azpeitia. Amb tanta precocitat quant a finals, segur que hi haurà més oportunitats. La d’ahir va ser una derrota cruel en la copa LEB Plata (74-69), en un matx en què els gironins van anar al davant en el marcador durant 27 minuts, des del final del primer quart (16-18) fins a sis minuts del final (58-60). Va ser l’escorta nord-americà Spencer Reaves, amb cinc triples, qui ho va capgirar tot en un últim quart pletòric, amb cinc bombes letals.

Abans, els homes d’Àlex Formento, que arribaven després de guanyar els últims cinc partits, van protagonitzat un matx sòlid, amb un primer quart més que competitiu (19-20), amb els punts i la bona direcció de Sàbat, i la intimidació de Niang. El joc era coral per als visitants i l’anotació, repartida, amb una sensació de control del joc i una excel·lent lectura en atac. En el segon acte els gironins van aconseguir el seu màxim marge (23-35, més 12, a tres minuts per a la mitja part) i van saber mantenir la bona circulació exterior de pilota, la bona selecció de tir i l’encert des del triple (tres en aquest quart, d’Esteban, Graham i Dijkstra). Uns arguments que van trencar el partit i que deixaven en el descans un interessant i prometedor 29-37.

Hester, molt present

Després de la represa, Hester va continuar amb la seva potent presència i domini a les dues pintures. El seu duel amb Salazar va ser una de les millors coses del partit, com ara l’espectacular tap que va posar a Powell, gairebé tan sobrat com el de Niang en la primera meitat. Quatre punts seguits de Sàbat posaven un més 11 (42-53), que aturava tota reacció d’un conjunt local tocat i impotent. Les dues tècniques als bascos també van ajudar a fer que el Bàsquet Girona mantingués el més 8 en l’electrònic al final del tercer quart (47-55). Idèntica diferencia. Tot tranquil.

Va ser en l’últim quart quan va arribar el drama. I no és que els de Formento baixessin en excés la seva qualitat en el joc o la competitivitat a la pista. Amb Costa a la direcció van aparèixer alguns dubtes que van obligar el tècnic visitant a demanar el seu primer temps mort en tot el partit al cap de dos minuts (dada important que explica el domini que va exercir ahir l’equip gironí) amb 53-57 i després d’un triple de Lowrance (el tercer del seu compte).

Va tornar Sàbat, que va anotar un triple clau sobre la possessió després d’un mal atac. Va fer mal. Però amb 53-60 i sis minuts per al final, els locals es van encendre gràcies a l’encert colossal de Reaves, que ja havia obert el quart amb el seu primer triple. Va dinamitar el partit amb quatre més. Amb empat a 63 a tres minuts per al final, un de seu i un altre de Lowrance (ahir 4/4) sacsejaven ja definitivament el partit i la grada, que ja hi creia. La remuntada era un fet. Amb 69-66 a menys d’un minut, Reaves va matar el partit amb el seu quart triple. Dijkstra va fallar els dos seus posteriors i no va haver-hi gaire temps per a res més. Al final, Àlex Formento va acceptar la derrota amb esportivitat i fent una lectura de futur: “No es pot estar content, però sí orgullós. Hem fet un gran partit i ens han sobrat sis minuts del final. Hem perdut el control que teníem. Havíem gestionat molt bé els altres 34 minuts. Ens aixecarem, seguirem i això ens servirà per a les grans fites que ens esperen”, va sentenciar.

ELS VESTIDORS

Hem fet un gran partit i n’estic orgullós. Ens han sobrat sis minuts del final. Hem perdut el control que hem tingut durant 34 minuts

LA DADA

Ens aixecarem, seguirem i això ens servirà per a les grans fites que ens esperen
Àlex Formento
TÈCNIC DEL BÀSQUET GIRONA
7/8
en triples
va fer el Juaristi ISB (5 de Reaves i 2 de Lowrance) en l’últim quart del partit.

No hi haurà premi en els ‘play-off’

En cas d’haver guanyat i quedar al final de la segona fase entre els cinc primers, el Bàsquet Girona hauria tingut el factor pista a favor (a més de quedar com a segon classificat) en tots els play-off. Ara aquest premi se’l quedarà probablement el Juaristi, que ahir va tenir el suport de 1.400 aficionats bascos. De Girona en van viatjar 100 a Azpeitia, que van fer una espectacular rebuda a l’equip a les escales del pavelló abans del partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)