FEB

Un rival amb sabates noves

Bàsquet. El Zamarat visitarà demà passat al migdia l’Spar Citylift a Fontajau amb la novetat d’Iva Brkic. La base va jugar onze partits amb La Laguna, l’últim contra l’Uni fa un mes

Iva Brkic (1,67 m, 1985) és la nova jugadora del Zamarat, penúltim de la lliga amb 3-11 i rival de l’Spar Citylift demà passat a Fontajau (12.30 h). La base croata havia jugat onze partits amb el Clarinos La Laguna, del qual es va desvincular al desembre (5 punts i 1,3 assistències en 18 minuts de mitjana). Brkic, al Guipúscoa les dues temporades anteriors amb molt protagonisme, té una llarga trajectòria internacional: Celje (Eslovènia), Szeged, Gyor i Sopron (Hongria), Sant Petersburg (Rússia), (Hongria), Perpinyà i Zagreb.

El Zamarat va guanyar, tot just el cap de setmana passat, el seu primer partit a casa: 73-67 contra el Guipúscoa. Les basques ja es van veure sorpreses per les taronges en l’Open day a Saragossa (66-76), després del qual les castellanes van ser esclafades per l’Spar Citylift (31-65) en la primera de les nou derrotes seguides que van enllaçar. L’equip de Zamora va canviar d’entrenador en l’aturada per les finestres FIBA del novembre, per la marxa de Fran García al Skallagrimur Körfubolti islandès. Ángel Fernández, a l’Al-Qázeres el curs passat, ha aconseguit dues victòries en sis partits.

Present

Iva Brkic va ser la jugadora amb més valoració (15) de l’Ibaeta, a Fontajau el 7 d’abril de l’any passat en la darrera jornada de la fase regular. El 64-67 va suposar la segona derrota en els tres últims partits de l’Spar Citylift, tots a casa. Des de llavors, l’Uni no ha encaixat cap més derrota a Fontajau en competició estatal, i en l’Eurolliga només ha perdut un dels quatre partits, el darrer contra el Fenerbahçe el 19 de desembre (57-62).

Fa menys d’un mes, el 8 de desembre, la base croata va tenir un paper molt testimonial en el 61-79 del Clarinos - Spar Citylift: 11 minuts sense cap tir i un rebot i una assistència en el que seria el seu darrer partit amb l’equip pel qual va fitxar a l’estiu. Aquell dia presumptament arrossegava unes molèsties en un turmell, i la setmana abans, en la que ja és la seva pista, va jugar encara menys: 7:58 (2 punts, 2 rebots, 2 assistències i 5 de valoració) en un partit que va tenir 50 minuts perquè el 94-98 va ser després de dues pròrrogues. En les 18 darreres jornades de lliga regular, doncs, Iva Brkic s’haurà vist les cares amb l’Uni tres cops.

L’agenda

L’Spar Citylift va fer ahir a la tarda la primera sessió d’entrenament de l’any, després de quatre dies de descans des que va guanyar a València en l’arrencada de la segona volta. El de demà passat serà el primer de tres partits seguits a Fontajau en una setmana, amb el de l’Asvel Lió dijous que ve en l’Eurolliga (19.15 h) i el del Guipúscoa el dia 12 (18 h). Les gironines tenen nou partits al gener, dos per setmana fins al dia 31 a Logronyo. El primer del febrer, un cop acabi l’aturada FIBA pel preolímpic, serà el dia 16 a casa amb l’Avenida, tres setmanes abans de la copa a Salamanca.