FEB

Tercera derrota del Girona a la lliga (86-76)

Bàsquet. LEB Plata. El conjunt gironí perdia de 19 però no s’ha donat per vençut i amb un parcial de 0-10 liderat per Max Esteban ha mantingut l’emoció fins el final

El Bàsquet Girona ha encaixat la tercera derrota a la lliga i posa fi a una ratxa de cicn triomfs seguits. És la segona en una setmana, comptant la final de copa al País Basc, a la pista del filial del Gran Canària. Els grocs han castigat els gironins des del triple (11/24) i han acabat jugant a plaer com en l’esmaixada de Serrano, a dues mans i en contraatac que feia pujar el 78-57 a més de quatre minuts pel final i després d’un alley-opp de Diop que acabava amb Dijkstra a la banqueta esbroncat per Formento.

Màx Esteban amb tres triples en el tram final ha liderat la reacció gironina, a la desesperada (78-70, Sevillano, el màxim anotador del Girona en el seu 19è punt).

La goma

Els vermells han començat fatal, amb Dijkstra –autor dels quatre primers punts (0-2 i 8-4 de tir lliure després)– com a única referència ofensiva mentre el Gran Canària començava fi i amb tres triples (2 de Klajic i un de Maxhni) començava a obrir forat (11-4). El tercer triple del montenegrí establia una màxima de dotze a 2:55 per acabar el primer quart (18-6), abans que Sevillano fes el seu quart punt (18-8).

El Girona ha ajustat el marcador al segon quart, amb triples de Hester (22-18) i Sergi Costa (22-21) però no ha pogut frenar el perímetre local i ha marxat al descans deu avall (42-32) amb 6/13 triples dels canaris (3/4 de Klajic). I això que Cosialls (9 punts) ha impedit que la diferència a la mitja part fos la màxima .

El camí

Jean Montero, el dominicà de 16 anys del Gran Canària, ha obligat Àlex Formento a demanar temps mort a 3:18 per acabar el tercer quart amb el seu tercer triple en tres intents (53-41). Sevillano amb 14 punts era l’únic que trobava el camí de la cistella, una autopista per als canaris. Sàbat ha fallat dos triples després i Hester s’ha carregat amb la quarta, en els tirs lliures de la qual la màxima ha arribat als 13.

A la seva

La primera cistella de Graham, de tres, ha permès baixar una màxima local de quinze (57-42) després d’un nou triple. El darrer fitxatge gironí ha fet falta a Montero quan intentava el seu quart triple (60-47, sense error en la sèrie de 4,60 m), i ha tancat el tercer quart a anella passada (60-49).

L’1 del Girona ha seguit a la seva i amb dos triples més a l’inici del darrer quart ha ajustat el marcador (60-55) a 9:12 pel final.

Però Oier Ardanza, de tres, s’ha convertit en el sisè jugador del Gran Canària en encistellar de tres (66-55) després d’un dos més un i els gironins s’han seguit estavellant contra la defensa local, molt activa i posant les mans arreu. L’esmaixada de Diop, a dues mans, completava un 8-0 de parcial a 6:59 i obligava Formento a demanar temps.

La sentència

El dinovè punt de Klajic, de tres, i la posterior falta en atac de Hester, la cinquena, han acabat de sentenciar a sis minuts (71-55) perquè fins i tot a tauler, mitjançant Serrano, els locals seguien veient la cistella com una piscina malgrat la distància (74-55).

8 punts de Max Esteban, amb dos triples, han permès el Girona maquillar el resultat (78-65) a menys de tres minuts. El barceloní, de nou de tres, hi ha posat emoció (78-68) i Sevillano després de recuperació ha fet baixar la diferència de la barrera psicològica completant un parcial de 0-10 (78-70).

Àlex Formento ha vist com li assenyalaven tècnica i, des del tir lliure, feia el 81-70. Albert Sàbat ha fet el 81-73 de tres en l’onzè triple vermell (11/28 al final) però l’intercanvi de tirs lliures ha acabat amb la tercera derrota gironina a la lliga (86-76).