FEB

La vigília de Reis i els regals

Lliga femenina. L’Spar Citylift, encara en procés de digestió per l’arribada de Marta Xargay, rep el Zamarat, penúltim de la lliga, al migdia (12.30 h) per no coincidir amb les cavalcades

“Tenim la obligació d’agafar bones sensacions i regalar un bon dia de Reis a l’afició i a nosaltres mateixes”, va dir Rosó Buch, la capitana de l’Spar Citylift, en la prèvia del primer partit del 2020 i abans que l’Uni fes esclatar la bomba de l’hivern: l’arribada de Marta Xargay (1,80 m 1990) a la que va ser casa seva, després de deu anys i un grapat de títols a nivell de club i seleccions. La gironina no jugarà avui, encara, però és sense cap dubte la protagonista del dia de la il·lusió per excel·lència, la vigília d’obrir els regals.

El cercle

Xargay, que es queda a casa per Nadal, hauria de debutar dijous a casa en l’Eurolliga un cop resolts els tràmits burocràtics. Ho faria contra el Lió, l’últim equip amb qui es va enfrontar amb el Kursk (84-59), en una pista on va jugar fa poc més d’un mes en el darrer triomf europeu de l’Spar Citylift (79-61). El retorn de la gironina a la lliga femenina, en què va debutar a Salamanca contra l’Uni l’octubre del 2009 i va jugar el darrer partit la diada de Sant Jordi del 2015 en el primer títol de lliga celebrat a Fontajau, seria d’aquí a una setmana contra el Guipúscoa, l’últim equip que va guanyar a Girona en competició estatal, el 7 d’abril de l’any passat (64-67). Aquell dia, la jugadora visitant més destacada va ser Iva Brkic (1,67 m, 1985), que avui debuta amb el Zamarat després de deixar La Laguna al desembre, amb onze partits, el darrer dels quals, contra l’Uni (61-79).

El desig

“No estem jugant gens bé a Fontajau i tenim ganes de fer-ho en la lliga, gaudint” indica Rosó, conscient que la imatge de l’equip no és tan bona com quan juga en pistes com a La Seu (54-56) o València (62-73). “Vam fer un bon joc, dominant els 40 minuts, i l’equip està il·lusionat”, diu sobre el darrer partit de l’Uni, en la millor actuació de Vasic fins ara (16 punts i 8 rebots). Buch destaca la capacitat de sacrifici del rival d’avui en l’aspecte col·lectiu i la qualitat de la seva jugadora franquícia, la nord-americana Brittany McPhee, tres cops MVP de la jornada i tercera de la lliga en aquest apartat estadístic (18,6), igual que en punts (16,6).

Les castellanes, penúltimes en la classificació amb tres triomfs, han guanyat dos cops el Guipúscoa i un el Bembibre, la setmana abans que vingués a Girona. Després del 31-65 de l’octubre amb l’Spar Citylift –l’Uni va igualar el rècord de punts encaixats en la categoria, el 31-64 del 2012 amb el Celta– va enllaçar nou derrotes.

LA DADA

31
punts
va fer el rival d’avui a l’Uni a l’octubre, rècord de punts encaixats per les gironines des del 2012
Patrocini

Mima Coulibaly, risc zero

Èric Surís no va amagar al final del darrer partit de l’Spar Citylift, a València, la seva preocupació per l’estat físic de Mima Coulibaly. La maliana va ser ingressada per un cop a l’ull que li va deixar una ferida oberta. Els metges que la van atendre i la van mantenir més d’una hora en observació li van donar l’alta i la jugadora va tornar amb l’autocar de l’Uni a Girona. El club descarta que tingui res greu però el cos tècnic que encapçala Surís podria reservar la seva interior titular per evitar qualsevol risc innecessari amb vuit partits més aquest gener, el següent, dijous en l’Eurolliga. El Zamarat, a més, fa un mes va perdre l’eslovaca Maria Felixova (1,91 m) per un trencament del lligament encreuat amb què va dir adeu a la temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)