FEB

L’Spar Citylift comença l’any amb bon peu (61-48)

Bàsquet. Tot i el mal inici (0-7 i 9-19) l’Uni no ha tingut problemes per superar el penúltim de la lliga

L’Spar Citylift ha començat l’any amb triomf aquest migdia i es manté líder de la lliga, amb Marta Xargay a la banqueta –sense llicència encara– al costat de Núria Martínez i Mima Coulibaly, encara convalescent del cop rebut a València en un ull.

Vasic, amb 21 punts (4 triples) ha estat la més destacada per a l’Uni, amb Elonu i Araújo també amb dos dígits (14).

A remolc

Tres errors en el tir (Andusic de 4 metres i Vasic i Palau de 6,75 ) i tres pilotes perdudes era el balanç ofensiu gironí a 6:23 per acabar el primer quart, just quan Èric Surís demanava temps mort amb 0-7 (triple de Cornelius). El minut –amb el públic acompanyant una Nadala picant de mans– ha servit per obrir el marcador local (3-7 Mendy de tres) però tres pèrdues més i l’aparició d’Urbaniak a dins –3-9 i 5-11 en u per u i 7-15 d’ofensiu–) condemnaven l’Uni a anar a remolc i veure’s 10 avall (7-17). La canadenca (1,93) ha seguit castigant la defensa de l’Uni (9-19), i a punt ha estat de tancar el primer quart amb una pilota que ha sortit plorant del cèrcol, després d’anar a tauler. Per a les locals, transicions (5-9 Elonu i 7-13 Sykes), accions individuals (9-17 Rosó fins a sota en estàtic), molts errors (3/7 d dos i 1/5 triples) i set pèrdues al primer quart (4-24 en valoració).

Tres triples a tauler

L’Spar Citylift ha començat més erràtic encara el segon quart i ha necessitat un minut i mig per anotar: 11-19 Elonu. Però Vasic ha tret el canell i amb dos triples (16-21 i 19-21) amb temps mort visitant entremig (7:24) ha reduït la diferència. Sí que Montoliu, de tres i a tauler, alçava el dit pel Zamarat (19-24). Jespersen n’ha fet un altre després, també a tauler, des d’un angle impossible i al límit de la possessió (19-26). Vasic (21-26 i 25-26) i Mendy (23-26) ajustaven el resultat amb cistelles fàcils però Mestres, també a tauler de tres deixava en més d’una possessió la diferència a 19,3 pel descans (25-29). Ni la porta enrere de Mendy per la línia de fons a passada de Palau ha funcionat, després de temps mort gironí...

L’ensurt, el d’Helena Oma que ha deixat el parquet a 1:22 quan ha caigut en un contraatac mal acabat quan tot just feia 4 minuts exactes que havia sortit, ovacionada com una ídol, per Sykes (2 punts amb 1/4). La terrassenca ha sortit dels vestidors a 6:29 per acabar el tercer quart, amb crosses.

Més

El públic, uns tres mil un altre cop, feia l’onada abans que comencés el tercer quart, amb l’Spar Citylift com déu mana: mossegant en defensa i anotant: 28-29 Vasic de tres, Elonu donant el primer avantatge gironí(30-29), Araújo –en l’inicial en lloc d’Andusic, fent canviar el cinc a Surís–de tres (33-31) i Elonu de nou de dos (35-31) per completar el 10-2 de parcial amb Cornelius després d’ofensiu (30-31) i temps mort visitant a 8:03.

Vasic i Mendy (39-31) han mantingut el ritme ofensiu i la diferència s’ha anat engreixant (41-32, Araújo assisitda per Elonu al contraatac). Rosó, a passada de Sykes –la rotació al tercer quart, per Palau i Vasic– ha fet de tres el 45-35 però la ratxa no ha tingut continuïtat i el perímetre castellà (Jspersen i McPhee) han aturat el cop al tramm final del tercer quart (46-40), amb tècnica i xou del tècnic del Zamarat, que no només feia riure l’afició de darrera la banqueta visitant sinó les seves pròpies jugadores, que no sabien on amagar-se.

Un no res

Mestres a 7 minuts (48-44) ha fet que Surís tornés a mirar la banqueta i Palau i Vasic entressin per Sykes i Mendy (sense descans des de la mitja part) i la sèrbia ha assistit Araújo, a sota (50-44). La gallega era la única que havia anotat per a l’Uni fins que Vasic ha fet 1/2 de 4,60 m (51-44) i Elonu assistida per Palau ha fet després el 53-44. Araújo (54-44) i Vasic de tir lliure han dut la diferència a la dotzena (56-44) a quatre minuts, deixant en un no res l’esforç del Zamarat i el seu tècnic, el gran animador de la grada als minuts finals.

Elonu al contraatac (58-48) i Vasic en el seu quart triple per enfilar-se per sobre el s20 punts (61-48) han tancat el marcador.