FEB

Bàsquet

Tornen a la gàbia

Engaviats, el grup de suport des del 1999 fins a l’extinció del club, torna demà a Fontajau

“Veure l’equip a l’ACB amb en Marc de pivot titular”

“Si tenim un president a sis o set mil quilòmetres, nosaltres també hi hem de donar el màxim suport”

Fontajau recupera demà la presència dels Engaviats, la penya d’animació que va néixer el curs 1999/2000 en l’etapa del Girona Gavis Casademont i que va estar donant suport a l’equip fins a l’extinció del club com a tal l’any 2008. “Vam quedar orfes d’equip, cadascú va fer la seva i dels noranta que vam arribar a ser en vam quedar uns vint-i-cinc o trenta”, explica un dels integrants del grup, Guillem Recasens. “Des dels 16 o 17 anys seguíem l’equip i ara que en tenim 36, després de vint anys ens hi tornem a posar”, diu, sobre una proposta que va sortir del mateix Bàsquet Girona i que arriba en un moment vital dels antics membres d’Engaviats amb fills. “Feia una mica de mandra, però en les últimes Fires vam organitzar un sopar, va venir força gent i vaig veure que encara hi havia flama. Li vaig dir a un company que enviaria un WhatsApp a veure si hi havia algú interessat i em va sorprendre que en menys de mitja hora tenia vint persones apuntades”, és el relat del renaixement d’Engaviats. “Sincerament pensava que seríem dos o tres, i vaig pensar que si tenim un president a sis o set mil quilòmetres i s’està involucrant en aquest projecte, nosaltres també hem de donar el màxim suport a l’equip”, afirma Recasens, que destaca la transversalitat del grup.

Un altre món

“Era un xou”, recorda l’engaviat sobre com es comunicava el grup, en foros d’internet, en contrast amb la immediatesa amb què estan ara en contacte, mitjançant el grup de WhattsApp. “L’equip el veig molt sòlid i comparat amb la temporada passada es veu que està preparat per pujar a la LEB Or. És un equip per pujar”, afirma Recasens, que hi afegeix: “És la il·lusió de tots, incloent-hi el president Marc Gasol. Però és un projecte que veus que no correm més del compte i em fa estar tranquil. Si es puja aquesta temporada, perfecte, i un cop ets a la LEB Or només et queda un pas per estar a l’elit i sabent que a en Marc li queden espero pocs anys a l’NBA i en principi tot apunta que tornaria aquí, veure el Bàsquet Girona a l’ACB amb en Marc de pivot titular és claríssim i no d’aquí a gaires anys”, sentencia l’aficionat, que, demà i amb un bon gruix de companys, torna a Fontajau però enlloc de fer-ho en l’anterior bloc darrere la cistella serà en el Bloc 2, davant la banqueta local. “Tenim accés a la zona infantil i veurem bé els fills.”

S’acaba
El Bàsquet Girona tanca demà l’oferta de la campanya de captació de socis d’aquest Nadal Regala Bàsquet, segons la qual es rebaixava un 25 per cent el preu del carnet. S’hi podia accedir des del lloc web del club o l’estand en els dies de partit a l’entrada del pavelló. La promoció inclou una bufanda oficial del club.
90
integrants
va arribar a tenir Engaviats, que canviarà de sector a la grada per tenir accés a la zona infantil i estar a prop dels seus fills.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)