FEB

El Girona no falla a Fontajau (81-73) i segella l’accés a la fase d’ascens

Bàsquet.

El Bàsquet Girona s’ha classificat per a la fase d’ascens a la LEB Plata gràcies a la victòria d’aquesta tarda a Fontajau contra el Villarrobledo (81-73), la primera de l’any. Albert Sàbat (20 punts i 5 assistències) i Gerard Sevillano (16 punts i 10 rebots) han estat els més destacats de l’equip, que ha hagut de millorar en defensa en la segona part per trencar el partit contra un rival que havia encadenat cinc derrotes.

Formento ha apostat per Niang de 5 titular per defensar l’internacional congolès Mukendi, però no han estat precisament les defenses les que s’han imposat en els primers minuts. Els dos equips s’han desafiat a cop de triple en els primers minuts amb cert descontrol en la direcció d’atac, tot i que els gironins s’han fet forts en el rebot. Algunes cistelles fàcils de Hester, Sàbat i Graham no han servit per marcar diferències ja que l’entrada del jove pivot holandès Conor Stilma, jugador cedit per l’Unicaja fa pocs dies, ha donat aire en atac al seu equip, que ha tancat el quart amb el segon triple de Hailey (22-21).

En el segon el Girona ha començat més compromès en la seva tasca defensiva i amb un 6-0 ha obtingut la seva màxima diferència (28-21) després d’una entrada de cara a la galeria de Graham. Els visitants, però, s’han reactivitat després d’un temps mort i amb un 4-12 completat amb dos triples d’Ofori i el mateix Stilma han tornat al partit (32-31). Els llançaments exteriors dels gironins han deixat d’entrar, fins i tot en situacions ben favorables, i un triple de Martínez ha donat la màxima diferència al Villarrobledo (37-40). El Girona ha persistit en la pressió forçant errades dels visitants i amb dos triples seguits de Sàbat, de més de set metres, i Moreno ha trencat la dinàmica just abans del descans (47-42).

Una espectacular cistella de Sevillano en contraatac i el posterior tir lliure ha començat a dibuixar un nou escenari (54-44). El jugador badaloní ha jugat el seus millors minuts (7 punts) i amb dos tirs lliures ha trencat per sobre (61-50) la barrera dels deu punts. L’últim quart ha començat amb un triple de Graham i dues grans cistelles de Hester (70-56). Dijkstra s’ha afegit a la festa amb una gran esmaixada (73-68) i Sàbat i Sevillano, amb un triple, han rematat el rival en els minuts finals.