FEB

L’Spar Citylift perd en l’últim segon (53-55)

Lliga femenina. És la segona derrota gironina a Fontajau en la lliga

L’Spar Citylift ha encaixat la segona derrota del curs a la lliga, les dues a casa, després que Cousseins fes el 53-55 de sota el cèrcol gironí en una jugada que ha començat amb 6,8 segons per al Guipúscoa, que el curs passat ja havia guanyat a Fontajau en el l’últim partit dela fase regular.

Quadrades

Mima Coulibaly, amb ulleres per protegir-se l’ull, ha fet la primera cistella en joc del partit quan s’havien jugat 3:05 i Cousseins havia fet el 0-3 de 4,60 per la falta de Laia Palau. L’altra cistella en joc del primer quart de l’Uni és el contraatac d’Elonu, assistida per Palau (4-5) a 5:03. 2/14 de dos i 0/6 triples que, amb el 2/6 de 4,60 m permetien les basques acabar el primer quart 6-15 (-2 a 21 en la valoració) amb la rotació local completada –fins i tot Mima ha tornat per Andusic– i començar el segon 6-17 amb el vuitè punt de Cousseins.

Vasic, i Coulibaly per partida doble dissimulaven el desencert inicial (12-17 a 7:28 per la mitja part).

Provant

Èric Surís ha demanat temps mort a 5:11 després de triple de Kraker i ha fet sortir Palau i Elonu per Rosó i Mima. Un cinc inèdit, sense center i amb Xargay i Vasic d’alers. Però més enllà del primer triple gironí, d’Araújo (19/24) a 4:20 pel descans (1/13 local de 6,75 m), l’experiment ha estat fallit perquè a 1:52 Mima entrava per María amb 19-29 després del segon triple de Kraker (2/2) i a 1:26 Mendy per Vasic, però la maliana es retirava a 15,5 segons amb un cop agafant un rebot –tercera de Nystrom– i Mendy deixava la diferència en un dígit al descans (21-29).

L’Uni duia només quatre faltes, amb una en tot el segon quart: Palau, la únia local amb dues perquè les altres eren de Buch i Araújo al final del primer quart.

Les cinc

La sèrbia ha donat el primer avantatge a l’Spar Citylift, a 6:31 per acabar el tercer quart en una transició que ha iniciat Coulibaly amb un tap a una cantonada de la pista i ha cabat amb la pilota en mans de la cinc local, a l’altra, i després que la pilota passés per les mans de Palau, Elonu –rebia la passada de camp a camp–, Mendy rebia al triple i canviava de costat a Vasic, sola, que no fallaria (31-29).

Coussens, amb 7 punts seguits (33-36 triple) ha tornat a posar les blau cel per davant, que amb les seves interiors (Sarr i Edwards) tornaven a ampliar la diferència (36-44) amb Mendy com a únic argument gironí en atac posterior a l’avantatge anotat per Vasic.

Dues accions seguides de Kraker sobre Vasic han tornat la diferència als 10 (38-48) i Èric Surís ha demanat minut a 8:06 per acabar. Amb Palau, Mendy i Elonu per la sèrbia, Buch i Coulibaly, Araújo ha fet el segon triple (41-48).

De Souza, amb la cinquena a 6:02, ha acabat d’escalfar Fontajau, que veia com l’equip volia i fallava (42/48 Mendy de 4,60 m). Una bona defensa a 5:22 ha provocat la pèrdua visitant i, al servei de fons, Araújo feia el 44-48 en u per u i, també de fons, Elonu el 46-48 sense baixar la pilota al terra.

Guipúscoa ha perdut una altra pilota després de demanar temps (4:08) i Elonu ha empatat a 48 de 5 metres a menys de tres minuts. Mendy de tir lliure ha fet el 50-48 i Sarr ha empatat a 2:02 i després de més de sis minuts sense punts visitants.

Palau ha fet 1/2 de 4,60 m i Cousseins no ha fallat a 1:25 (51-52). Sí un cop, Sarr a 20.2 (51-53), per deixar la pilota del triomf a l’Spar Citylift.

Vasic ha empatat a 53 quan faltaven 6.8 amb una suspensió de manual, però la base visitant ha pogut fer la cistella del triomf al darrer instant.