FEB

L’Spar Citylift es retroba amb el triomf a la pista del Promete (57-73)

Bàsquet. Un 0-9 al final del primer quart i un 0-14 entre el final del segon i l’inici del tercer han deixat les locals sense arguments

L’Spar Citylift ha posat fi a la seva mala ratxa a la lliga femenina, en la què havia enllaçat tres desfetes seguides, dues de les quals a casa –tres dels quatre partits perduts són a Girona–, i tanca el gener amb tres victòries en set partits i tercer després del triomf de Gernika –primer en derrotar-lo i amb qui comparteix balanç– sobre el València a la pròrroga a Maloste, la propera pista que visitaran les gironines a la lliga.

L’equip ha pogut marcar el seu ritme, des de la defensa sobretot a partir del segon quart, i malgrat el desencert sobretot al tir lliure. Però quan ha vist les orelles al llop, amb un triple que no ha pujat al marcador per falta en atac al bloqueig (32-31), el parcial de 0-14 ha deixat les locals sense capacitat de resposta.

Vasic quan havien passat 17 segons ha posat l’Uni per davant i dues accions de Coulibaly a dins (2-6) han obert una petita distància que les locals han capgirat amb dos triples seguits, de Lewis i Silva, les exteriors locals. Però amb les rotacions, les grogues han pogut signar un 0-9 amb 2+1 d’Elonu sense transformar el tir lliure, el triple de Xargay després de recuperar en defensa i rebre d’Araújo després de creuar el camp i de la mateixa alera pivot gallega, que ha fet demanar temps mort al tècnic local, per protestar i rebre tècnica (12-21, Xargay al tir lliure).

Ivanovic al tall de dalt a baix i amb bloqueig ha fet el 16-21 a l’inici del segon quart, la primera acció gironina del qual l’ha tornat a fer Vasic, després d’ofensiu al seu propi error exterior (16-23) i, Mendy, al tall i fent una passa enrere, ha clavat el triple (18-16) després del qual ha aparegut Dongue, amb sis punts seguits (24-29).

L’ensurt

El tir lliure era una creu per a l’Uni (7/15 al descans), amb sèries com la de Coulibaly que malgrat fer repetir el segon tir no encistellava. També Vasic i Palau fallaven els dos d’una sèrie però, darrere, l’Spar Citylift ha pogut endurir el joc i sense concedir cap cistella en joc els darrers cinc minuts del segon quart ha pogut fer un 0-10 abans de la mitja part i després que una falta en atac de Dongue a 2:42 impedís que el triple de Silva pugés a l’electrònic (era el 32-31). El de Mendy a la següent possessió sí ha pujat, com el 2+1 d’Elonu, el 2/2 de Xargay al 4,60 m i la suspensió de la gironina (10 punts al descans), que si al primer quart establia una màxima de 9 (12-21) al segon era de 12 (29-41).

Fàcil

Laia Palau amb una entrada per l’esquerra i Sonja Vasic a cistella passada, per la dreta, han augmentat la diferència al primer minut i mig del tercer quart (29-45). Gidden a 7:46 ha fet la primera cistella en joc des del 22-28 de Dongue (a 5:32 per acabar el segon quart) i, a la següent acció, s’ha carregat amb la quarta. L’Spar Citylift ha col·lapsat l’atac local i, el tercer triple de Mendy, cinquè del conjunt groc, i una acció de sota després d’ofensiu de la francesa acostaven la diferència a la vintena (31-50).

Araújo, també repetint de tres, l’ha enfilat als 23 (36-59) i Gidden ha enfilat la banqueta a 6 segons per acabar el tercer quart, amb cinc faltes (36-61, Xargay als tirs lliures).

El canvi d’Andusic per Coulibaly a 6:03 ha permès Dongue anotar dues accions seguides (45-67) i després d’anotar també de tres abans (41-61). Però Xargay per partida doble (41-64 i 45-70) i Araújo (41-67) també de 6,75 m feien l’anella local encara més gran abans que el maquillatge local escurcés la diferència al final.