FEB

L'Spar Citylift es retroba amb la victòria a Logronyo (57-73)

L’Spar Citylift tanca la seva costa de gener amb un convincent triomf, el tercer en set partits, abans de l’aturada

La defensa marca el to i, amb rebot i encert (9 triples), l’Uni se’n va de més de vint al final

L’Spar Citylift va posar fi a la seva mala ratxa amb un convincent triomf a Logronyo. Només va ser un dia a l’oficina; però, vistos els precedents i amb tres derrotes seguides en la lliga, el partit permet a l’equip, que venia de jugar quatre partits en vuit dies, agafar aire aquests quinze dies en què mitja plantilla jugarà el preolímpic amb les seves seleccions –tres partits el cap de setmana que ve–. No és que el conjunt de la Rioja sigui una referència, però tenia arguments per inquietar, com va fer l’Ensino fa quinze dies, amb Richards (4,8 de valoració mitjana) MVP d’aquella jornada compartit amb la seva companya Nyingifa (27). Sense anar més lluny, Leia Dongue és la líder de la lliga en el rànquing.

La defensa, un cop més, va ser la clau per no esperonar el rival. I des d’allà, tot. Rebot, ritme i encert –menys en tirs lliures (7/15 en el descans), que reflecteix sobretot la fatiga mental acumulada– amb 9/19 triples per doblegar un equip que havia guanyat a la Seu i a casa del València, tots dos cops de 20. Queda molt, però almenys aquesta Candelera l’equip torna a generar un altre cop arguments per creure-hi, amb l’aportació de més jugadores i Xargay millorant la seva anterior actuació partit rere partit.

Continuïtat

Vasic, quan havien passat 17 segons, va posar l’Uni al davant i dues accions de Coulibaly (2-6) obrien una escletxa que les locals capgiraven amb dos triples (Lewis i Silva, 10-8). Les grogues van signar un 0-9 amb triples de Xargay després de recuperar en defensa i rebre d’Araújo, i de la gallega, que feien perdre els nervis a l’entrenador local (12-21, Xargay al tir lliure de tècnica). Mendy s’apuntava al festival del triple (18-26) en el segon quart i, després, Dongue enllaçava sis punts (24-29). L’Spar Citylift va endurir el joc al darrere i sense concedir cap cistella en joc va enllaçar un 0-14 entre els últims cinc minuts del segon quart i els primers del tercer (29-45, Vasic a cistella passada). Gidden a 7:46 feia la primera cistella en joc des del 22-28 de Dongue (a 5:32 per acabar el segon quart) i, en la següent acció. L’Uni tenia col·lapsat l’atac local i en l’últim quart, després d’un triple de Dongue (41-61), Xargay i Araújo enfilaven la màxima fins a 26 des de més enllà de 6,75 (41-67) abans que la gironina tanqués la sèrie (45-70).

És una victòria contundent, per capgirar aquesta dinàmica de derrotes i després de l’aturada afrontar els reptes
Èric Surís
Hem controlat molt bé el rebot a un equip perillós que estava en ratxa: ens n’han agafat dos d’ofensius en tot el partit
Hem jugat un partit molt seriós, l’hem dominat des de la defensa i hem pogut jugar alegres i buscant superioritats que teníem

Abonaments per a la copa

L’Uni ha obert les sol·licituds per assistir a la copa, del 6 al 8 de març a Salamanca. Juntament amb l’agència de viatges Plaimont, ofereixen dues nits en un hotel cèntric, el desplaçament amb bus des de Girona i els que hi haurà de l’hotel al pavelló (Multiusos, proper al Würburg, és als afores) i l’abonament per als quarts, semifinals i final. La competició comença dijous i l’Spar Citylift entra en acció divendres a les 18 h contra el Cadí la Seu. La copa és l’únic títol FEB que li falta, a l’Uni, que ha jugat –i perdut– les tres últimes finals amb l’Avenida a Girona, Saragossa i Vitòria.

El GEiEG demana suport

El Citylift GEiEG Uni de la Lliga Femenina 2 juga aquesta tarda al Lluís Bachs contra el Boet Mataró (18.15 h) el primer partit de la segona volta a casa i també el primer des que el temporal va afectar greument les instal·lacions del Grup a Sant Ponç. La junta directiva i el president grupista, Francesc Cayuela, han enviat una carta als socis en què apel·la al sentiment de pertinença al grup i els anima a assistir al partit, abans del qual es desplegarà una pancarta amb un eslògan que es farà extensiu a altres activitats del GEiEG. L’Uni, avui fa una setmana, ho va fer a Palau contra l’Araski.