FEB

El Girona es retroba amb el triomf a Barris Nord (85-97)

Bàsquet.

El Girona s’ha retrobat amb el triomf i amb el seu millor joc amb una victòria convincent a Lleida contra el Pardinyes (85-97) en un partit en què ha sabut resistir l’allau de triples en la primera part imposant el seu joc interior amb un Hester (24 punts) imperial. En la segona, l’equip ha anat a més amb Sàbat (17 punts i 7 assistències) fent-se l’amo i senyor del partit. El triomf permet l’equip atrapar un altre cop el Múrcia a la taula (15-5).

Poques vegades es veu des del minut 1 dos equips amb les idees tan clares sobre què els convé en un partit. El Pardinyes ha decidit fer el seu propi concurs de triples i els gironins han respòs abusant, en el bon sentit, del joc interior. Hester ha fet el que ha volgut amb els seus defensors en els primers minuts –15 punts en el primer quart– i Sevillano, amb la seva potencia habitual, també ha trobat lliure el camí cap a cistella sempre que l’ha encarat en velocitat. El Girona, però, no ha dominat el partit perquè l’encert en el triple dels locals ha estat descomunal (8/12 en el primer quart) amb molts jugadors i de totes les posicions col·laborant en la festa (Duch 2, McCulloch 2, Urdiain 2, Davis i Gasque).

El segon quart ha començat també amb la mateixa línia. El Pardinyes ha continuat, i qui no ho faria, llançant de tres pràcticament en cada jugada mentre que el Girona les ha vist quadrades de sde fora. A més, Hester ha comès la tercera falta i la segona unitat girona no ha trobat fluïdesa en atac i els lleidatans han aconseguit la màxima diferència (41-35). L’equip, amb tot, no s’ha descompost i ha treballat per revertir la situació aprofitant que el percentatge d’encert dels locals ha començat a baixar. Esteban, amb el primer triple en nou intents de l’equip, ha capgirat el resultat just abans del descans (45-47).

En la segona part l’encert dels locals ha anat decaient i el Girona ha fet forat a partir de la defensa, el contraatac i també els triples. En el tercer quart un dos més u de Hester ha marcat la primera gran diferència (55-64) i, tot i una última reacció dels lleidatans, el partit s’ha acabat trencant en els primers minuts de l’últim quan Graham (8 punts) ha començat a veure cistella. Hester i Sàbat han fet la resta. Moreno, tocat, ha viatjat però no ha jugat.