FEB

El Girona fa un pas de gegant al Prat (73-83)

Bàsquet.

El Bàsquet Girona ha aconseguit una gran victòria a la pista del Prat en un partit clau també per a la segona volta. L’equip de Formento ha fet un últim quart sensacional (17-32) en un partit amb protagonisme per al actors secundaris, sobretot Robert Cosialls (14 punts i 5 rebots). Sevillano, com sempre, també ha aparegut en els moments difícils (13 punts i 9 rebots). L’equip gironí, a més, ha capgirat l’average del partit de la primera volta (64-68).

El primer quart s’ha convertit en un duel de bases entre Albert Sabat i Carles Marzo. El base de Llagostera ha mantingut a flot la nau gironina, que no ha sabut defensar les penetracions del base local i les seves assistències als homes alts, Da Silva i Parrado. L’equip ha perdut quatre pilotes i tampoc ha tancat el rebot defensiu i tot i els errors dels tiradors locals en el triples (1 de 9) el ritme sempre l’han portat els de casa, amb una màxima diferència de set punts (21-14) després d’una jugada que resumeix perfectament els primers minuts. Saintel s’ha jugat un triple, l’ha fallat, però ell mateix ha agafat el rebot per anotar amb facilitat.

La segona unitat del Girona ha millorat les prestacions de l’equip, sobretot en defensa, i en el segon quart Moreno, Costa i Cosialls han frenat l’empenta dels locals i han pres millors decisions en atac. Amb tot, quan l’equip s’ha vist per davant (28-31) contra un rival bloquejat i amb els homes forts a la pista –Sàbat, Sevillano i Hester– ha perdonat cistelles claríssimes i això ha donat vida el Prat, que ha capgirat el partit de la mà de Cizmic (8 punts), jugador que va passar per Girona amb més pena que glòria.

El Girona ha fet un pas endavant en el tercer quart, amb Sevillano i Hester fent mal sota la cistella local. Quan millor jugaven els de Formento un triple de Dijkstra ha capgirat el resultat (44-45) però, com en l’anterior quart, l’equip ha perdonat alguns atacs fàcils i posteriorment dos triples de Sesé i Parrado han tornat a donar la iniciativa al Prat (52-47), que al principi de l’últim quart ha tornat a assolir la seva màxima diferència (58-51). A partir d’aquí el partit ha fet un gir de 180 graus. Un parcial de 0-12, amb Cosialls, Hester i Sevillano convertits en els reis de la pintura ha propiciat un temps mort de l’entrenador de l’equip local, que no ha pogut fer res davant la solidesa en els minuts finals exhibida per l’equip, amb Sergi Costa i Dijstra anotant també cistelles clau.