FEB

Laia Palau, o viure al dia

Bàsquet. “Hi ha el físic i el cap, que mentre vagi gaudint del que faig em permetrà de continuar”, diu la base de l’Spar Citylift en el Twitter de la FEB, en què demana calma davant la situació actual

“Amb molta calma, jo no deixaré el bàsquet sinó ell a mi.” És una de les respostes de Laia Palau (1,82 m 1979) a les preguntes dels aficionats en el Twitter de la FEB, en un directe durant el qual parla com a capitana de la selecció estatal i com a jugadora de l’Uni, amb qui no té contracte signat però sí la preferència de continuar-hi. La primera afirmació serveix per a les qüestions més repetides, respecte del curs que ve, amb aquest encara pendent de desenllaç i una doble cita l’estiu que ve: l’europeu i els Jocs, després de la lliga i l’Eurocopa. “Falta molt, pas a pas” avisa. I hi afegeix, la guanyadora de dotze medalles, respecte dels que serien els seus cinquens Jocs: “Tinc molta sort amb el físic que tinc, de poder jugar amb 40 anys, i d’estar en bons projectes, guanyadors. Hi ha el físic i el cap, que mentre vagi gaudint del que faig em permetrà de continuar”.

Les decisions

Dedicar-se en cos i ànima al bàsquet, la decisió, és el moment més dur que confessa haver passat, seguit de la seva etapa al Ros Casares, en què a més de suportar molta pressió li va coincidir amb el moment de definir quin tipus de jugadora volia ser. Una etapa amb un final “peculiar” per la desaparició del club.

Referent

“Fa molts anys que jugo i la gent valora la meva longevitat. I ser base fa que el joc passi per les teves mans, la direcció. I potser per això la gent s’hi fixa més.” Són les raons per les quals la jugadora de l’Spar Citylift creu que moltes persones, sobretot joves, la tenen com una referència. “Endavant, vinga. El bàsquet és un esport meravellós, molt ric en molts aspectes. I per a mi que sigui en equip fa que coincideixis amb molta gent. Recordo perfectament amb qui he guanyat les coses”, respon a qui li demana perquè s’ha de dedicar a l’esport de la cistella. “És infinit, jo n’aprenc cada dia. I és un esport molt ràpid, si us agrada i en gaudiu, dediqueu-vos-hi. Gaudiu del camí, del dia a dia.”

Fins quan?

“No ho sé i fa temps que ho penso. No vaig més enllà, com aquests dies que estem tancats. Miro d’acabar el dia satisfeta i tranquil·la del que he fet.” És la resposta a la tan reiterada qüestió sobre fins quan continuarà en actiu.“Serà una qüestió de físic, perquè, de ganes, en tinc. Al principi del confinament, amb cinc mesos sense competir que estic tan contenta amb la carrera que he fet... hi pensava. Però és el que dic, pas a pas.”

Ser una noia Almodóvar, celebracions com la medalla en els Jocs de Rio, la seva passió per la muntanya i lectures recomanades com la trilogia de Dolores Redondo que s’està llegint ara són les parts més anecdòtiques de l’entrevista.

Patrocini

Vuit anys seguits guanyant la lliga

Palau té 14 lligues en el seu palmarès, una dotzena en les tretze anteriors temporades i vuit seguides comptant la que va alçar el 5 de maig de l’any passat. El 2003 amb l’UB Barça va guanyar la primera contra el Ros Casares, amb qui guanyaria cinc lligues (2007, 2008, 2009, 2010 i 2012). La barcelonina, a més de la Lliga Femenina, ha guanyat els títols a França (2006 i 2018 amb el Bourges), a Polònia amb el Polkowice (2013) i a la República Txeca amb el Praga (2014, 2015, 2016 i 2017). El 2010/11, amb el 2-0 de l’Avenida sobre el Ros Casares, va ser el seu últim curs sense títol de lliga.

“Ens veurem l’any que ve a les pistes”

“Probablement molts de vosaltres no heu pogut assistir a cap partit a Fontajau, esperem que la temporada que ve pugui ser”, diu Laia Palau en un vídeo difós per l’Spar Citylift adreçat als alumnes de les escoles que participaven en La Grada Suma. La base anima els nens a no deixar d’estudiar, a continuar aprenent coses i a fer exercici. “Ens veurem l’any que ve a les pistes”, s’acomiada. Palau (1979) va signar 1+1 l’estiu del 2018 i, amb el triomf a la darrera lliga, va anunciar que continuava. Quan es van ajornar els Jocs va dir que la seva prioritat era continuar a Girona: “Hem de veure quines intencions tenen”, va dir en referència a la situació del club, molt tocada des del Glòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)