ACB

El Barça de Jasikevicius s’estrena contra l’Andorra

Bàsquet. ACB. Serà a Encamp (19 h, Barça TV) on es veurà el debut amb la samarreta del Barça de Calathes, cridat a ser una de les estrelles blaugrana al costat de Mirotic i del tècnic lituà

El nou Barça de Saras Jasikevicius es posa en marxa aquesta tarda amb el primer partit amistós (19 h, Barça TV) a Encamp contra el MoraBanc Andorra, on debutaran els seus cinc fitxatges: Sergi García, Haukur Palsson, Oriol Paulí, Malik Dime i Babatunde Olumuyiwa –que ja havia acabat el curs a Andorra–. Seran també els primers minuts amb la samarreta blaugrana de Nick Calathes. Només hi ha la baixa de Kuric, que per precaució no jugarà després de rebre un cop al cap, i de Higgins, que va ser operat de la fasciïtis plantar i s’està recuperant també a Andorra. Té previst tornar a entrenar-se a l’octubre. Poden tenir minuts els joves del Barça B Ibou Badji, Broncou i Sergi Martínez, que estarà en dinàmica del primer equip durant tot l’any. També seran els primers minuts com a jugador només del primer equip de Leandro Bolmaro després d’ampliar el seu contracte amb el Barça.

Per a Saras Jasikevicius serà el primer partit com a entrenador del Barça. Saras ha concedit una entrevista al web del club i ha parlat de la importància de la pretemporada: “És un moment de temporada que és dur per a tots, perquè estem aprenent els nous sistemes, també perquè hem d’agafar la forma física i hem d’establir les bases que ens serviran per a tota la temporada.” El lituà fa una valoració del treball fet fins ara a Encamp: “Als jugadors el que els demanem ara és que aprenguin els sistemes, que s’esforcin al màxim i que físicament es posin les piles. L’entorn d’Andorra és molt còmode per a nosaltres. Tot és a prop, no perdem temps per anar al pavelló i estem a gust. Podem estar tot l’equip, jugadors i staff, i així ens coneixem millor.” Pel que fa al gran fitxatge del curs, Nick Calathes, assegura que s’adaptarà ràpidament: “Té molta experiència i s’està adaptant molt bé. Algunes coses són noves per a ell, però és normal. En línies general està bé.” El lituà també ha parlat sobre el paper dels joves: “El que els demanem és que aguantin el ritme, i ho estan fent. Els entrenaments no són pitjors amb ells i jo com a entrenador tinc ganes de posar-los a la pista per veure com ho fan contra els altres equips.”

Els amistosos

El Barça tornarà a jugar dissabte a Lleida (18.30 h) contra l’UCAM Múrcia, i diumenge jugarà al Palau Olímpic contra el Joventut (20 h). Tots dos a porta tancada. Després ja jugarà dues competicions oficials: la Lliga Catalana i la supercopa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)